Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
banski dvori

Vlada i sindikati državnih službi potpisali novi kolektivni ugovor

sindikati,vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
02.08.2012.
u 08:17

– Zadovoljni smo potpisanim ugovorom. Birali smo od većeg manje zlo pa smo zadržali radna mjesta – poručio je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Vlada i sindikati državnih službi namještenika potpisali su danas kolektivni ugovor uz dodatak kojim su regulirane neisplate materijalnih prava u ovoj i idućoj godini. 

– Ovaj kolektivni ugovor izraz je proračunske nužde i iskaz razumijevanja i racionalnog pristupa Vlade i sindikata – poručio je potpredsjednik Vlade Neven Mimica poručivši kako Vlada izražava zahvalnost za socijalni dijalog i partnerstvo.

Kolektivnim ugovorom koji je potpisan na četiri godine zadržana su prava vezana za osnovicu, koeficijente i postotak dodatka na koeficijente ovisno o godinama staža, a izmjene su vezane uz naknadu prijevoza.

– Zadovoljni smo potpisanim ugovorom, birali smo od većeg manje zlo pa smo zadržali radna mjesta. Državni službenici percipiraju situaciju u kojoj se nalazimo. Nismo autistični i ne borimo se isključivo za svoje interese – poručio je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

– Pamtimo i bolje i lošije dane. Hrvatska Vlada nema prava na promašaj – nadovezao se odmah i Zdravko Lončar, predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a.

– Potpisani kolektivni ugovor kao temeljno rješenje bit će ponuđen za ponovno pregovaranje Vlade i javnih službi. Također će biti osnova za pregovore i u javnim poduzećima. U ove dvije godine želimo ujednačiti sustav, javne službe, poduzeća i agencije kao i oni zaposleni u lokalnoj samoupravi imat će ista prava – poručio je Mimica.

>>Državni službenici ostali bez božićnice, nema ni regresa u 2013.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:02 02.08.2012.

poltroni iz sindikata državnih službi su potkupljeni i treba ih podhitno smjeniti...

TO
tomtom
10:35 02.08.2012.

Sindikati sluzbenika diktiraju Hrvatsku politiku iako se nije za njih glasalo na parlamentarnim izborima. Pljackaju gospodarstvo i unistvaju drzavu. Trebalo bi s njima ozbiljno zaratiti.

DS
dsimu145
09:35 02.08.2012.

Zna li netko pravi odgovor : Zašto Matica hrvatskih sindikata nije potpisala sporazum s Vladom RH?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije