Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivše veleposlanstvo

Vlada prodaje 290.000 eura vrijednu zgradu u Budimpešti

vlada (1)
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/4
22.08.2013.
u 10:56

Vlada je dala suglasnost da se krene u postupak prodaje zgrade u kojoj je nekad bilo veleposlanstvo Hrvatske u Budimpešti.

Nakon godišnjih odmora, ministri su se vratili u Zagreb gdje je u 10 sati počela prva sjednica Vlade nakon ljetne stanke čiji lagani dnevni red ne uključuje ni jedan zakonski prijedlog.

 

Prihvaćen je prijedlog odluke o izmjeni udjela u sufinanciranju otplate anuiteta zajma između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za "Projekt unutarnje vode" i to 55 posto na teret financijskog plana Hrvatskih voda i 45 posto na teret državnog proračuna.

 

Razgovaralo se o sudbini Nogometnog kluba Zadar te je usvojeno kako će se ukupna potraživanja Vlade u iznosu nešto većem od 20 milijuna kuna prenijeti na grad Zadar koji će s tim kapitalom ući u klub, nakon čega će se krenuti s privatizacijom nakon koje će grad 30 posto prihoda vratiti u proračun.

 

Vlada je dala suglasnost da se krene u postupak prodaje zgrade u kojoj je nekad bilo Veleposlanstvo Hrvatske u Budimpešti.

 

– Naše veleposlanstvo već 13 godina koristi drugu zgradu. Nekretnina u Nogradi 28b u Budimpešti prvi put pokušala se prodati još 2000. godine, a posljednji put postupak javnog nadmetanja proveden je u rujnu 2011., ali na natječaj nije pristigla ni jedna ponuda zbog previsoke početne cijene zgrade, podsjetila je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

 

Početna procijenjena vrijednost zgrade je 290.000 eura.

 

Prihvaćeno je godišnje izvješće o radu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i godišnje izvješće o radu Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

Ministar prometa Hajdaš Dončić istaknuo je kako je lani 2,25 milijardi kuna uloženo u komunikacijsku infrastrukturu, a broj korisnika širokopojasnog interneta povećan je  za 5,8 posto.

– To je 70 eura po stanovniku, što je europski prosjek – rekao je Hajdaš Dončić.

Prihvaćeno je i godišnje izvješće o radu Ureda za sprječavanje pranja novca za 2012. godinu

Prihvaćen je i prijedlog pisma namjere između Ministarstva obrane Austrije, Hrvatske, Mađarske, Italije i Slovenije o osnivanju Multinacionalne borbene skupine EU uz sudjelovanje Austrije, Hrvatske Mađarske, Italije i Slovenije. 

Na zatvorenom dijelu sjednice dana je suglasnost glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske za davanje punomoći.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske o Prijedlogu za utvrđivanje izvješća Hrvatskome saboru o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti u normativnoj djelatnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Izneseno shvaćanje predlagatelja smatra neosnovanim te je Ustavnom sudu predloženo da ne prihvati predmetni Prijedlog.

>> Ministri se vraćaju s godišnjeg odmora, na redu su reforme

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije