Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA OBJAVILA

Nove cijene goriva: Evo za koliko ćemo točiti od ponoći

Uz visoke cijene goriva, Vlada je produžila mjere na još dva tjedna
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
11.03.2024.
u 14:55

Iz Vlade su istaknuli i kakve bi cijene bile da se ne donose Uredbe

Danas je održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0,1245 EUR/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,0781 EUR/l za plavi dizel, a u iznosu 0,8229 EUR/kg smjesa propan – butan za boce, odnosno 0,3716 EUR/kg za velike spremnike.

Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14 dnevno razdoblje. Nove cijene iznosit će:

· 1,49 EUR/l za benzinsko gorivo (promjena 0,00 EUR/l)

· 1,45 EUR/l za dizelsko gorivo (smanjenje 0,04 EUR/l)

· 0,91 EUR/l za plavi dizel (smanjenje 0,05 EUR/l)

· 1,19 EUR/kg UNP za spremnike (smanjenje 0,01 EUR/kg)

· 1,75 EUR/kg UNP za boce (smanjenje 0,01 EUR/kg).

POVEZANI ČLANCI:

Da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile:

· 1,61 EUR/l za benzinsko gorivo

· 1,60 EUR/l za dizelsko gorivo

· 1,00 EUR/l za plavi dizel

· 1,44 EUR/kg UNP za spremnike

· 2,07 EUR/kg UNP za boce, navode iz Vlade.

VIDEO Snažno nevrijeme u Zadru: Brodovi nasukani na cesti

Ključne riječi

Komentara 1

MI
Mikis
17:26 11.03.2024.

da nema ovakvih medija mi ne bi znali kako nam je "dobro" da nema vlade i njenog "utjecaja" na cijenu naftnih derivata i eto da nema njih mozda bi mi , drzava imali u svom vlasnistvu 2 rafinerije nafte itd. ali neka evo imamo ove portale da saznamo pred izbore kako je pomak super95 0.00e uz obavijest kako bi bilo bez "intervencije svemoguce i geopoliticki neovisne vlade" . evo bas vam hvala vl na ovom podatku, obavijesti, podsjetniku. Inace ne bih znao kako stoje stvari sa linkom woke-globalizam-nwo-zamjena stanovnistva- beoliberalni zakoni - orosevizam itd. Bez vas nikad ne bih citao izmedu redaka. Hvala artijo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije