Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova izborna pravila

Vlada ograničava troškove predizbornih kampanja

predsjednički kandidati
Boris Ščitar / Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
06.05.2010.
u 15:27

Kandidati za župane te za gradonačelnika Zagreba moći će potrošiti pola milijuna kuna.

Vlada je u saborsku proceduru uputila Prijedlog zakona o financiranju političkih aktivnosti izborne promidžbe. Prema tom zakonu u predsjedničkoj kampanji svaki kandidat može potrošiti najviše osam milijuna kuna. Svaka lista na parlamentarnim izborima u svakoj izbornoj jedinici moći će potrošiti najviše 1,5 milijuna kuna, a isti će se iznos moći utrošiti i na izborima za članove Europskog parlamenta.

Kandidati za župane te za gradonačelnika Zagreba moći će potrošiti pola milijuna kuna. Kandidatima za gradonačelnike iznos za izbornu promidžbu ograničen je na 100.000 kuna, a općinskim načelnicima na 50.000. Najkasnije do podnošenja kandidature kandidati za predsjednika RH morat će na račun DIP-a uplatiti polog od 50.000 kuna. Svi kandidati na svim izborima morat će otvoriti posebne račune za financiranje kampanje i oni će biti objavljeni na internetskim stranicama DIP-a.

Komentara 8

YO
yohana
16:05 06.05.2010.

previse zupana ima u hrvatskoj.hrvatska je mala zemlja i to previse kosta.nemojte da nam se dogodi stanje kakvo je u grckoj.to je previse novca a uostalom u hrvatskoj se previse cuje o politicarima u mediju pa prema tome to je sve nepotrebno.imam osjecaj da je kampanja cijelo vrijeme.

DO
doktorica
16:11 06.05.2010.

Neka si plate promidžbu iz vlastitog đepa!

MO
morales
15:45 06.05.2010.

Previše za predsjedničke izbore. Nemaju se što reklamirati za milijun eura, treba ograničiti na 3-4 milijuna kuna maksimalno. Koliko ja znam, predsjednik je znatno ispod vlade u ovoj državi, prema tome nema potrebe za tim cirkusom. A na taj način bi se mogli i mali koliko-toliko istaknuti, pa možda jednog dana dobijemo normalnog predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije