Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakulisne igre

Vlada negira HDSSB: Izjave o Glavaševoj putovnici su smiješne!

Primorac najbolji u Europi
Goran Kovačić
19.10.2011.
u 11:53

Andrija Hebrang ostao je iznenađen optužbama i tvrdi da ne zna ništa o tome te kako je zvao isključivo zbog glasovanja u Saboru.

Saborski zastupnici HDSSB-a optužili su hadezeovca Andriju Hebranga za ucjenu. Naime, Branimir Glavaš ostao je bez svih hrvatskih dokumenata te je 20. kolovoza ove godine u hrvatskom konzulatu u Mostaru podnio zahtjev za nove dokumente. Iako je zakonski rok 30 dana, on do danas nije dobio ni jedan dokument.

HDSSB: Hebrang za kvorum nudio rješavanje Glavaševe putovnice

Prošli četvrtak, kada je HDZ skupljao kvorum za glasovanje u Saboru, Hebrang je pozvao zastupnika Ivana Drmića i pitao ga hoće li doći održati kvorum HDZ-a, na što mu je ovaj uzvratio da mora provjeriti sa strankom, ali da najvjerojatnije neće. Drmić je usput upitao Hebranga zna li zašto Glavaš do sada nije dobio dokumente na što je Hebrang odgovorio da ne zna, ali će provjeriti.

Nešto kasnije Hebrang ga je nazvao, rekao da su dokumenti bili u ladici te da ne zna tko je za to odgovoran, ali kako Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i on nemaju s tim nikakve veze i da su sada svi dokumenti na premijerkinu stolu.

Jučer nakon hitnog sastanka Predsjedništva Sabora u 12.09 sati Hebrang je ponovno nazvao Drmića da provjeri hoće li HDSSB-ovi zastupnici držati kvorum, a nakon što je odbijen, rekao je da će riješiti papire za Glavaša ako HDSSB održi kvorum. HDSSB poručuje da neće pristati na ucjene te kako je očito da zlo iz HDZ-a nije izašlo odlaskom Ive Sanadera iz te stranke i da će vjerojatno nakon izbora trebati kante svete vode kako bi se očistio i posvetio prostor Vlade.

Hebrang iznenađen optužbama

Andrija Hebrang ostao je iznenađen optužbama i tvrdi kako ne zna ništa o tome te da je zvao isključivo zbog glasovanja u Saboru. Nastavio je da Glavaševa putovnica nije u njegovoj nadležnosti te kako je informaciju da je Glavaš izgubio dokumente pročitao u novinama.

U vrijeme kada je Hebrang razgovarao s novinarima naišao je zastupnik Drmić koji je ponovio sve što je rekao na konferenciji za novinare dodajući da je njegov jedini dokaz zapisnik poziva iz mobitela i kako vjeruje da ga glavni državni odvjetnik prisluškuje te vjerojatno ima i zapisnik razgovora. Dodao je da će Glavaševu putovnicu tražiti na odjelu za izgubljene stvari na što mu je Hebrang dobacio:

– Glavaš je izgubio putovnicu, a ti pamet!

U verbalnom natezanju Burić je odgovorio Hebrangu da će mnogi iz HDZ-a izgubiti slobodu.

Vlada: Izjave HDSSB-a smiješne i podle

Na HDSSB-ove tvrdnje poslijepodne se oglasila i Vlada. U priopćenju ističe da je laž da predsjednica Vlade Jadranka Kosor ima papire Branimira Glavaša na svom stolu te da su izjave HDSSB-a smiješne i podle.

– Pitanje izdavanja osobnih dokumenata, pa tako i putovnice, ne rješava predsjednica Vlade već nadležno ministarstvo. Takve izjave, koliko su smiješne, toliko su i podle i očito su u funkciji jeftinog politikantstva te ih odlučno odbacujemo, navodi se u Vladinu priopćenju.

Komentara 151

BE
beroggi
16:29 19.10.2011.

ovi, iz te organizacije znase, sve zaborave. nisu nista vidjeli ni culi. sviraju na isto glazbalo. dobro uigran tim.

AL
AlanFord
18:29 19.10.2011.

19.10.2011. u 18:26h maja238 je napisao/la: ____ Uhapsite ih, što čekate? Barem Kosorica k*****e o beskompromisnoj brobi protiv korupcije.

Avatar MK
MK
15:43 19.10.2011.

Al YUsipovic i YUkuriku trljaju ruke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije