Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Radimir Čačić o kritikama iz Bruxellesa: Već se tresem!

Vlada,Milanović,Čačić,Pusić (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/8
Autori: mš/VLM, IČ/VLM
29.03.2012.
u 08:20

Premijer Zoran Milanović: Nećemo bježati od nepopularnih odluka. Sto je dana premalo i prekratko da bismo izvlačili bilo kakve velike zaključke.

Premijer Zoran Milanović u uvodnom se dijelu današnje sjednice osvrnuo na prvih sto dana Vlade.

– Sto je dana premalo i prekratko da bismo izvlačili bilo kakve velike zaključke. Iako svi govore da rade, mi donosimo odluke – rekao je premijer. Vlada je u kratkom vremenu donosila odluke od kojih neke nisu popularne i nekim ljudima trenutačno ne čine dobro – kazao je predsjednik Vlade – no vjerujemo da će takve odluke srednjoročno i dugoročno biti korisne. Alternativa je nedonošenje odluka i bježanje od problema, a takvi nismo i nećemo biti – dodao je.

Još mjesec dana ista cijena plina za povlaštene kupce

Kako su priopćili iz Vlade, danas se na sjednici raspravljalo o prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce.

– Javnost je već obaviještena da se priprema povećanje cijena energenata na koje zbog rasta na svjetskom tržištu ni uz najbolju volju ne možemo utjecati – kazao je prvi potpredsjednik Radimir Čačić, dodavši da su zato odlučili još mjesec dana držati istu cijenu plina za povlaštene kupce.

Izmijenjene su i odluke o naknadama za organiziranje tržišta električne energije i tržišta plina, kojima su, prema riječima ministra Čačića, uvelike smanjene te naknade, čime se smanjuju troškovi nadgradnje i pomaže konkurentnost hrvatskog gospodarstva. Općini Donji Lapac odobreno je 542.000 kuna na teret proračunske zalihe državnog proračuna za podmirenje obveza za utrošenu električnu energiju.

Čačić se ne boji kritika iz Bruxellesa

"Već se tresem!" Bilo je sve što je rekao Čačić zamoljen da komentira kritike koje dolaze iz Bruxellesa zbog namjere Vlade da u Nadzorni odbor Ine postavi političare. Na isto pitanje odgovorio je i njegov kolega ministar financija Slavko Linić te rekao da se te kritike odnose na prijašnje vlade koje su, kako kaže, bile korumpirane.

– Ili sam korumpiran ili mogu pomoći u Nadzornom odboru i pomoći u rješavanju kompliciranih odnosa za koje je kriva prošla vlada – rekao je Linić.

Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih, otklonila je mogućnost koju je jučer otvorio njen kolega ministar zdravlja Rajko Ostojić da će i lezbijke moći na medicinski pomognutu oplodnju (MPO). Na pitanje podržava li da i lezbijke mogu na MPO, Opačić je rekla da tu tematiku regulira Zakon o istospolnim zajednicama i kako ne treba taj zakon miješati s onim o MPO jer ovdje je riječ samo o liječenju neplodnosti.

>"Čestitka" Građanske akcije: 100 dana – država je i dalje banana!

Komentara 312

MR
mravac8
12:01 29.03.2012.

Što se tiče INE - je li bolje da u njoj sjedi hrvatski političar ili mađarski stručnjak?

OB
-obrisani-
09:27 29.03.2012.

ma nema ništa....povlašteno.... . svima tržišna cijena...i ko može....može.....ko nemože...neka rikne.....nema nam druge ..dosta...poticaja.... doticaja ....subvencija...itd......nesposobnima i gubitašima..

SY
system
10:47 29.03.2012.

puky odi u pravu komunističku stranku tj. hdz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije