Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENI DIO SJEDNICE

Vlada imenovala nove predstavnike Gospodarsko-socijalnog vijeća. Evo koji su

Zagreb: U NSK održana sjednica Gospodarsko-socijalnoga vijeća
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.11.2023.
u 16:57

U Povjerenstvu GSV-a za politiku plaća, porezni sustav i životni standard za predstavnike su imenovani Danijela Stepić, Božidar Kutleša, Sanjin Rukavina i Dražen Opalić, a za zamjenike predstavnika Stipe Župan, Nikica Jerković, Višnja Tafra i Anita Zirdum

Vlada RH je u četvrtak na zatvorenome dijelu sjednice imenovala nove predstavnike i zamjenike predstavnika u povjerenstvima Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV), kao predstavnike tijela državne uprave, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću. U Povjerenstvu GSV-a za politiku plaća, porezni sustav i životni standard za predstavnike su imenovani Danijela Stepić, Božidar Kutleša, Sanjin Rukavina i Dražen Opalić, a za zamjenike predstavnika Stipe Župan, Nikica Jerković, Višnja Tafra i Anita Zirdum.

U Povjerenstvu GSV.a za socijalnu politiku za predstavnice su imenovane Željka Josić, Marija Pletikosa, Melita Čičak i Marija Bubaš, a za zamjenice predstavnica Kornelija Bojanić, Marija Barilić, Snježana Zdjelar i Marija Pećanac. U GSV-ovu Povjerenstvu za zapošljavanje, obrazovanje i usklađivanje s tržištem rada za predstavnike su imenovani  Vesna Šerepac, Ivica Šušak, Ante Lončar i Luka Čirko, a za zamjenike predstavnika Ivana Pilko Čunčić, Branko Ptiček, Ivana Mehle i Irena Bačelić.

U Povjerenstvu GSV-a za zakonodavstvo, kolektivne pregovore i zaštitu prava za predstavnike su imenovani Juro Martinović, Sanjin rukavina, Dražen Opalić i Gordana Grizelj Portner, a za zamjenike predstavnika Sanda Pipunić, Višnja Tafra, Josipa Klišanin i Tomislav Markota. U Povjerenstvu GSV-a za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene za predstavnike su imenovani Zrinka Raguž, Branka Pivčević Novak, Robert Blažinović i Ivan Vidiš, a za zamjenike predstavnika Damir Tomasović, Kristina Čelić, Helena Rukelj  i Lidija Baković.

U GSV-ovu Povjerenstvu za praćenje aktivnosti Međunarodne organizacije rada za predstavnike su imenovani Zdenko Lucić, Sanjin Rukavina, Dražen Opalić i Marija Pletikosa, a za zamjenice predstavnika mr.sc. Mirta Mandić, Sanda Pipunić, Iva Musić Orešković i Mirjana Malov. Zbog isteka mandata razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta Marin Vuković.

POVEZANI ČLANOVI:

Novim članom Upravnog vijeća imenovan je Ivan Tadić, kao predstavnik ministarstva nadležnog za zaštitu okoliša. Vlada  je utvrdila i Intervencijski podnesak Republike Hrvatske u predmetu pred Općim sudom, priopćeno je.

EU

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade utvrđena su i stajališta Republike Hrvatske za sastanke Vijeća ministara: Vijeće za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN), 9. studenoga, Vijeće za ekonomske i financijske poslove – proračun (ECOFIN Budget), 10. studenoga, Vijeće za vanjske poslove (FAC), 13. studenoga, Vijeće za opće poslove (GAC), 15. studenoga te Vijeće za vanjske poslove u formatu ministara obrane (FAC Defence),14. studenoga 2023.

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća,  Iz Vlade ih prethodno ne objavljuju, dodaje se u priopćenju. Vlada će o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor, ističe se u priopćenju.

>> VIDEO Beroš: Nema razloga za paniku i dalje širenje straha. Riječ je o izoliranom slučaju

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
18:00 09.11.2023.

A koliko ovih je iz dalmacije? Jel ima i ko iz Hrvatske, Slavonije... ili samo njihovi? I pupavčevi, naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije