Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

Vlada Francuzima odobrila koncesiju Zračne luke Zagreb

Milanović, Čačić
Patrik Macek/Pixsell
29.02.2012.
u 15:30

Milanović u obnovi ZLZ-a, koji će kapacitet putnika povećati s dva na pet milijuna, vidi ekonomski interes Hrvatske i Zagreba

Premijer Zoran Milanović, koji danas putuje u Bruxelles na sastanak Europskog vijeća, gdje će se potpisivati fiskalni ugovor među zemljama Europske unije, najavio je da i nas čeka strogo rezanje troškova. Hrvatska također teži biti dijelom fiskalne unije, koju će danas odbiti potpisati Velika Britanija i Češka.

– Sad se izravno ne tiče Hrvatske, ali idemo u tom smjeru. Strože će se trošiti. Prednost je što još neko vrijeme to možemo gledati sa strane. Monetarna unija  nemoguća je bez fiskalne unije i deficiti su strogo ograničeni. Ne samo pod cijenu sankcija nego i tužbi – kazao je premijer po završetku sjednice Vlade.

Na sjednici je odobren kredit Hrvatskim cestama vrijedan 110 milijuna eura uz godišnju kamatnu stopu od 6,7 posto. HC će novac potrošiti na otplatu dosadašnjih kreditnih obaveza i financiranje građenja i održavanja cesta u prvom tromjesečju ove godine.

Vlada je odobrila i koncesiju na 30 godina Zračne luke Zagreb francuskom konzorciju ZAIC. Tijekom koncesije u državni proračun slit će se 1,96 milijardi kuna. Milanović u obnovi Zračne luke Zagreb, koja će kapacitet putnika povećati s dva na pet milijuna, vidi ekonomski interes Hrvatske i Zagreba.

Zamjenik ministra prometa Zdenko Antešić kazao je da će gradnja novog terminala biti gotova za tri godine te da će najveći dio radova obaviti hrvatske tvrtke Viadukt i Zagorje Tehnobeton. Rekonstrukcija zračne luke stajat će 236 milijuna eura.

Odobrili su i izmjene Zakona o socijalnoj politici kojim je ministrica Milanka Opačić najavila do kraja godine umrežavanje svih centara i mogućnost kontrole korisnika pomoću OIB-a. Predbacila je da je do sada u informatizaciju uloženo 40 milijuna kuna, a da centri nemaju ništa osim kompjutora.

Komentara 37

ZA
zajcev
16:08 29.02.2012.

Jedna stvar me zanima... Zasto je on to dao u koncesiju ?! Zar misli da ce manje dobiti kroz 30 god od ZLZ , a vise kroz koncesiju od francuza? smijesno.

Avatar bakunjin
bakunjin
16:12 29.02.2012.

O la la. Nova provizija, novo svodništvo. Dokle će nas gulit?

DU
Deleted user
15:51 29.02.2012.

Kome to koncesija laktalisu ili .......... Najbolje nek Milanović obuče kravatu na kojoj će pisati France.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije