Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navijač na sudu

Vještak: Optuženi je najvjerojatnije taj koji je bacio topovski udar

navijači huligani (1)
PUZG
23.02.2011.
u 15:16

Okrivljeni Nikica Marović i dalje poriče da je bacio topovski udar koji je ozlijedio policajca Kristijana Troktera.

– Dvije različite kamere snimile su istu osobu, a kada se to usporedi s ranijim snimkama te osobe i s rezultatima antropološkoga vještačenja, vrlo je vjerojatno da je optuženi osoba koja je bacila topovski udar – kazao je vještak Vojin Maštruko na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Nikici Maroviću.

Marovića se tereti da je lani u svibnju na utakmici između Dinama i Hajduka na maksimirskom stadionu bacio topovski udar od kojeg je policajac Kristijan Trokter ostao bez oka. Kako Marović negira da je bacio topovski udar te priznaje samo da je bacao baklje i stolce, u sudnici su pregledavane snimke.

Riječ je o dvjema snimkama koje su napravili policajci PU zagrebačke i PU varaždinske te kompilaciji tih snimki. Problem je što se na svakoj od njih vidi ruka koja baca tzv. topovski udar, no ne i osoba. Maštruko, koji je napravio 3D prikaz cijelog događaja, u svom je nalazu naveo da se osoba čija ruka baca tzv. topovski udar nalazi 12 i pol metara od ograde, u jednom se trenutku saginje i čuči, a nakon toga se vidi ruka koja izbacuje projektil. Po Maštruku, dokaz da je to najvjerojatnije Marović jest to što je od svih osoba prikazanih na snimci on jedini gol do pasa te je jedini s ruksakom na leđima. Upravo pasice ruksaka, po Maštruku, vide se na snimci koja je uhvatila ruku koja izbacuje projektil. Uz to, vještak tvrdi da nije bila riječ o jednom bačenom topovskom udaru, već o tri takva projektila, no samo je jedan eksplodirao. Vještak će svoj nalaz obrazlagati i na sljedećem ročištu, a osim njega iskaz bi trebao dati i vještak za eksplozive.

 

Komentara 10

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
20:15 23.02.2011.

Ja mislim,da je policajac sam na sebe bacio top.udar i sada se mora opravdati Kada u stanici policije netko od batina umre,obićno je izjava Policije : da se umrli sam tukao do smrti. Zato smatram da je policajac sam sebi na oko stavio petardu.The End

Avatar Castro
Castro
16:02 23.02.2011.

I sto sada ??? Hoce li taj huligan biti pusten na tribinu 19.03 kada opet budu igrali Dinamo i Hajduk ? Ako mu se dokaze da je svojom idiotskom gluposti covjeku izbio oko, hoce li ici u zatvor zbog toga i biti kaznjen da 10 godina ne smije na tekme??? Nista, nista od toga nece biti. Ali bitno je da taj i njemu slicni IMAJU OBRAZ traziti i postavljati uvjete klubu, traziti ugled kluba , transparentnost, bojkote i proteste a nisu u stanju ispostivati zdravlje i sigurnost ljudi pored sebe i nemaju respekt ni prema kome. Ne trebamo ovakve na nasim tribinama.

OB
-obrisani-
16:14 23.02.2011.

Trebalo bi ga sad poslati na suočenje u četiri oka sa tim policajcem....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije