Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje slavici

Vještak: Čak su i aluminijske vatrogasne cijevi bile rastaljene

dražen slavica (1)
Filip Brala/PIXSELL
30.10.2012.
u 11:21

Stalni sudski vještak za požare i eksplozije Milan Carević vještačio je izgorjelu opremu stradalih vatrogasaca

U Zadru je nastavljeno suđenje bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici za kornatsku tragediju u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca. Stalni sudski vještak za požare i eksplozije Milan Carević vještačio je izgorjelu opremu stradalih vatrogasaca.

– Utvrdili smo da su vatrogasne cijevi bile izložene temperaturi i do 900 stupnjeva. Stoga su čak i vatrogasne cijevi od aluminija bile rastaljene – rekao je Carević.

Suđenje koje traje gotovo dvije godine i na kojem je ispitano 137 svjedoka nastavlja se sredinom studenog.

>> Da je pomoć stigla ranije, moglo se spasiti još dva vatrogasca

Komentara 4

SA
Savjest
11:53 30.10.2012.

Da, vještak je utvrdio da se temperatura podigla do 900 C pa su čak i aluminijske cijevi vatrogasne opreme bile rastaljene, ali nije rekao kako je zapaljena niska trava mogla razviti tako visooku temperaturu!?

CV
crna vrana
13:17 30.10.2012.

Čovjek ne treba biti previše bistar da bi logično zaključio da je Slavica unaprijed određen za jedinog žrtvenog jarca. Tko je osim njega još involviran u slučaj, nema odgovora. Što je tu radila vojna postrojba i što je čeprkala neposrednoo nakon tragedije, tadašnji vrhovni zapovjednik OSRH, tadašnji načelnik GS OSRH i ministar obrane nisu odgovorili ,ni sudu ,niti javnosti. U zataškavanju smo umjetnici, bez peresedana. Koma!

DE
demokršćanin
21:10 30.10.2012.

PRAVA ISTINA se još uvijek prikriva a netko mora biti žrtveni jarac.Kada će se saznati broj odbačenih bombi u Jadran?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije