Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite mi svjedoci

Vjeroučiteljicu iz osvete optužila da je homofob?

vjerouciteljica
Davor Višnjić/Pixsell
16.06.2010.
u 21:23

– Upravo je vjeroučiteljica tada reagirala i rekla da se o homoseksualcima ne smije govoriti s prezirom i osudom, međutim protiv nje je pokrenut javni linč i sudski proces – rekla je jedna mama.

Vjeroučiteljica sa zagrebačkog Jaruna Jelena Ćorić Mudrovčić nije homofob i tvrdnja da je izjavila kako su “homoseksualci bolesne osobe”, čini se, potpuno je izmišljena. Pokazalo se to na svjedočenju sedmero roditelja djece koja kod nje pohađaju vjeronauk u Osnovnoj školi B. Kašića, kao i u svjedočenju više savjetnice za vjeronauk Gordane Barudžije iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Silno uznemireni


Sutkinja Županijskog suda Vesna Kovačević Ostoić pažljivo je saslušala riječ po riječ roditelja koji su svjedočili u jednoj od prvih tužbi protiv Crkve prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije. – Moje dijete došlo je iz škole silno uznemireno zbog napada na vjeroučiteljicu. Radili su lekciju o ljudskoj spolnosti i znate kakva su djeca, kada su čitali dio o homoseksualizmu, malo su se smijali, na što je jedna učenica rekla: “Pa što onda, i šef moje mame je gay”. Poslije je njena majka udruzi Kontra i nekome u Saboru prijavila vjeroučiteljicu da je učila djecu kako su homoseksualci bolesni – svjedočila je jedna majka. Da je istina drukčija od one koju zastupa lezbijska udruga Kontra, koja je zbog navodne tvrdnje i tužila vjeroučiteljicu Mudrovčić, svjedočile su dječje majke jedna za drugom.

Ne pohađa ni nastavu


– Upravo je vjeroučiteljica tada reagirala i rekla da se o homoseksualcima ne smije govoriti s prezirom i osudom, međutim protiv nje je pokrenut javni linč i sudski proces – rekla je jedna mama. – Nikada nisam izjavila da su homoseksualci bolesne osobe, nego sam se držala isključivo crkvena učenja i literature u kojoj stoji da su homoseksualci drukčiji, da ih Crkva ne osuđuje, ali da ne odobrava njihov čin i zahtjeve za istospolnim zajednicama – rekla nam je J. Mudrovčić. Najbolje je od svega što učenica koja je rekla za mamina šefa inače ne pohađa vjeronauk, ali joj vjeroučiteljica dopušta doći na satove. Roditelji koji brane vjeroučiteljicu tvrde da iza svega stoji osveta majke te iste djevojčice koja radi u turističkoj agenciji čija ponuda za maturalac nije prošla zbog nepovoljna aranžmana i visoke cijene.

Komentara 42

Avatar Nidgge
Nidgge
22:08 01.07.2010.

:) milioni su mislili i da je zemlja ravna ploča koja se naslanja na slonove pa se ispostavilo da to nije istina,dokazano je koliko puta da ono što misli večina ne mora biti ispravno,treba samo malo čitati o povjesti paa probati malo razmišljati svojom glavicom, ali da lakše je slijediti put većine ,zajedno smo jači :)

Avatar Nidgge
Nidgge
02:31 18.06.2010.

razlika u vremenu,jedni su tukli mačem drugi vatrenim oružijem. znači li da ako prođe puno vremena recimo od Bleiburga (jedno 500 god.) taj zločin onda neće biti tako strašan ,jer će ga razvodniti vrijeme? Križarski ratovi vođeni su direktno podd patronatom kat.crkve,i da ,bog ne postoji,bilo bi žalosno da postoji jer bi onda bio jedan bolesni mazohista. :)

Avatar Nidgge
Nidgge
21:02 17.06.2010.

a daj,zar niste učili iz vjeronauka o križarskim ratovima,inkviziciji i vješticama,ili je to bilo ono ok,zato jer neznam pala je zvjezda pa je proključala voda i mudraci su rekli da je gazda gore rekao da se to smije :)) to su ti isto i komunjare radile,i feudalci i kapitalisti samo svako na svoj način )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije