Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravorijek

Vjeroučiteljica nije na nastavi homoseksualce nazvala bolesnima

Jelena Mudrovčić
Davorin Višnjić/Pixsell
18.07.2011.
u 22:00

Prva tužba po Zakonu o suzbijanju diskriminacije poslužila je kao proba u odmjeravanju snaga Crkve i homoseksualnih udruga

I Županijski sud je, nakon Općinskog suda u Zagrebu, odbacio tužbu lezbijske udruge Kontra protiv zagrebačke vjeroučiteljice Jelene Mudrovčić Ćorić. Time je potvrđena obrana vjeroučiteljice Mudrovčić da na nastavi vjeronauka nije govorila o homoseksualcima kao bolesnim osobama, kao što ju je optužila majka jedne učenice (koja i ne pohađa vjeronaučnu nastavu!), nego da se držala nastavnog plana i programa te crkvenog učenja o homoseksualizmu.

– Žao mi je što je do ovoga procesa uopće i došlo jer je Crkvi dostojanstvo osoba uvijek u prvom planu – rekao nam je prof. dr. Ivica Pažin, ravnatelj Nacionalnog katehetskog ureda, koji je došao na izricanje presude jučer na Županijski sud u Zagrebu.

– Stekao sam dojam da Kontri kao da nije bilo važno hoće li dobiti spor, nego samo govoriti o homoseksualnosti i diskriminaciji, za koju mi se čini da ne postoji toliko koliko bi oni poželjeli – rekao nam je dr. Pažin.

Vjeroučiteljici Mudrovčić skinuto je golemo breme s pleća, ali i Katoličkoj crkvi, jer je ovo bila prva tužba po Zakonu o suzbijanju diskriminacije, koja je poslužila i kao svojevrsna proba u odmjeravanju snaga homoseksualnih udruga s Katoličkom crkvom, koja ne odobrava homoseksualne odnose i brakove, što te udruge nikako ne žele prihvatiti.

Komentara 22

OB
-obrisani-
22:33 18.07.2011.

Haha! E ovo je već , ne početak , ali dobar ulaz gradjanske hrvatske u neko novo puritansko razdoblje. Samo da ne odemo toliko nazad pa da inkvizicija dodje na vlast! Kad profesor dr. kaže da je crkvi dostojanstvo osoba u prvom planu onda je to takva hipokrizija da nemože biti veća a dotični gospodin zaslužuje najgore kritike! Još gore je što je sud uvažio : da na nastavi vjeronauka nije govorila o homoseksualcima kao bolesnim osobama, kao što ju je optužila majka jedne učenice (koja i ne pohađa vjeronaučnu nastavu!), nego da se držala nastavnog plana i programa te crkvenog učenja o homoseksualizmu. Mogu li znati što to uči crkveno učenje o homoseksualcima? Mislim da su puritanci u Hrvatskoj postali vrlo zastrašujuća sila!

DU
Deleted user
22:57 18.07.2011.

Ja bih tužio majku zbog zanemarivanje djeteta koje je očito prisiljeno ići na vjeronauk i slušati takve strahote o nenormalnom ponašanju \"određenih\" ljudi. Očito je majci uzor Severina, a i kćer se očito voli šepuriti i cinkati pa ide maminim stopama. Sve za publicitet. Uopće se ne radi o diskriminaciji već kako se malo pokazati u novinama, a možda se dođe i do televizije. Fino socijalnu službu poslati majci na vrata i pokazati tim \"nadobudnim\" majkama da nije pametno manipulirati djecom.

H9
H99
22:19 18.07.2011.

Taj nastrani zakon treba žurno ukinuti, a onima koji su glasovali za njega podnijeti račun za sve troškove i zla koji proizlaze iz njega. Taj zakonski monstrum mogao se roditi samo u glavama osoba koje mrze ljude, posebice djecu. Dragoo mi je da je i sud, barem jednom, donio ispravnu odluku. Glavni problem današnje Hrvatske jesu ljudi koji su sebe proglasili političarima, a u stvari su najgori od najgorih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije