Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Online peticija
Povratak na članak

Više od devet tisuća potpisa za potporu kurikularnoj reformi

"Osjećamo se dužnima reagirati na ležernost kojom je Saborski odbor za znanost i obrazovanje ugrozio napore najboljih i najvrjednijih hrvatskih stručnjaka za obrazovanje", stoji u tekstu peticije koji potpisuju Ivana Ćosić i Ivana Seko, kao članice hrvatske akademske zajednice.

Komentari 16

BA
bakulušić
23:15 25.05.2016.

Dodajte i one potpise Kulturnjaka 2016. i onih 600 000 novinara koji podržavaju HND i Lekovića. I sve potpise liberalnih intelektualaca iz EU koji traže smjenu ministra Hasanbegovića, Spojite sve u jedan popis jer je to ista fronta. Liberalna i antifašistička, kako sami sebi vole tepati.

VL
RD
Red Dufrense
23:26 25.05.2016.

Strašno, jesu li ovi koji daju te potpise pročitali dokumnete ili samo vjeruju Jokiću koji jeste dobar govornik, ali stalno političke govore plasira u javnost... Pročitajte sve to, pa onda sudite... Nekvalitetno, površno, puno grešaka, vjerojatno i neprovedivo... Nema tu reforme, niti rasterećenja, samo puste fraze... Papir trpi svašta...

VL
GR
greenvest
23:26 25.05.2016.

Tko je ovaj tip, taj Jokić?...otkuda je taj izronio?...

VL
JS
ja sam gladan
23:28 25.05.2016.

Jokiću, hoćeš li tražiti i potpis Antonija Negre,ubojice iz crvenih brigada,koji se potpisao u Francuskoj za ostavku našeg najboljeg ministra dr. Hasanbegovića. A. Negri je ljevičar ubojica, kao i svi ljevičari.

VL
BU
bubimir55
23:36 25.05.2016.

Ovo me sve više podsjeća na Šuvaroru reformu gdje su ili bili za ili bili protiv iako nitko nije znao kuda ide. I sad imamo "svetu kravu" za i protiv durice i oponente a dao bih ruku u vatru, da je ulupana poprilična suma novaca u ništa. Na kraju će se ispostaviti da će nam za 50 mil. kuna jedinu pravu informaciju dati USKOK-ova optužnica koje će po običaju hrvatskog pravosuđa propasti. Sve ostalo je cirkus za mase.

VL
PU
Pukovnik10
23:44 25.05.2016.

drugovi na vlast se moramo vratiti,žrtve nisu bitne,,u potpisu SKH-e

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
23:41 25.05.2016.

Volil bi čut od ovih "podupiratelja" jesu li uopće pročitali kaj su napisali Jokić i ekipa? Naravno, nemaju pojma nit u čem je glavni spor al ajmo mi podržavat ovog i bit protiv onog.....kaj je sporno ak se rezultati e skupine neznatno korigiraju ?! Ak je stvarno u pitanju politički pritisak zakaj Jokić ne podnese ostavku neg išće razrješenja i postavlja ultimatume ??? Dajte-najte, stvar je svakim danom se jasnija....kdaj se još otkrije tko iz sjenke povlači konce mnogima bu neugodno!

VL
BI
Binga01
05:23 26.05.2016.

Toliko lajkova sakupi svaki klinac na foru "Ako sakupim 9000 lajkova" Đurđa će htjeti ići samnom u kino".

VL
TH
than
00:03 26.05.2016.

Ovaj HDZ je tesko nesposoban, to vidi i zlatna ribica, ali da budemo iskreni ovo nije bila nikakva reforma....

VL
KA
kamenjar0404
07:27 26.05.2016.

Sto je 9000 potpisa,cijela Srbija i R Srpska je iza tebe Jokicu!!!!

VL
DU
Deleted user
12:47 26.05.2016.

Ako je i jedan posto tih potpisnika pročitao ili barem donekle upoznat sa sadržajem prijedloga reformi, svaka čast na uspjehu! No, svi znamo da nije tako i da se i ovo, kao i ostalo, pretovorilo u jefitnu ideološku borbu. I ja se slažem da jedan Iličić nema prava intervenirati ili nametati svoje mišljenje u radu skupine za reformu: prvo jer nije nikakav predstavnik većine naroda, a drugo zato što zastupa neke vrlo upitne "moralne" stavove (tko sebe nikada nije dirao tamo dolje, neka lupi hejt). Problem je u tome što se ne dopušta da ljudima kao što su Ante Nazor da iskažu svoje mišljenje te da se cijeli taj kurikulum poboljša, ne ideologizira, nacionalnom osvještenošću. Možda će nekima smetati što nam je državu stvorio HDZ, iza kojeg je tada stajao cijeli narod i što smo je stvorili u ratu protiv jugo-komunista i velikosrpskih šovinista, ali domoljublje se u školi treba učiti i učiti tako da se usade vrijednosti koje su zastupali i Kranječević i Matoš i Radić: rad i poštenje, ljubiti svoj narod i ljubiti svoju zemlju!

VL
DU
Deleted user
00:02 26.05.2016.

Dakle šta je toliko teško shvatiti da se na raspravu o kurikulumu mogao uključiti bilo tko putem javnog natječaja pod uvjetom da nema miješanja politike. Svi koji danas protestiraju protiv ovog načina reforme nisu ni sudjelovali u raspravi i sad odjednom se digli na noge. Pa gdje ste bili ovih 500 dana rasprave? Čekali ste dolazak hdz-a na vlast ili? Znači ovih 500-injak profesora koji su radili na kurikulumu su po vama svi odreda jugočetnici. Pa te fore valjajte u Bujici kod Kokainka.

VL
DH
dalibor.hren
07:04 26.05.2016.

Razapinjete dr. Jokića, vrijeđate ga po svim mogućim osnovama, pa nek onda reformu napravi i provede ekspert Karamarko! Dobro mu ide s INOM, možda će i sa školstvom!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.