Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG STRAHA

Više od 70 posto zaposlenika ne usudi se koristiti bolovanje!

ured
Arhiva Večernjeg lista
15.11.2011.
u 19:25

Najnovija anketa portala MojPosao upozorava da zbog straha od otkaza većina zaposlenih Hrvata ugrožava svoje zdravlje

Hrvati se boje koristiti bolovanje! Rezultati su to ankete portala MojPosao prema kojoj 70 posto od 564 ispitanika tvrdi da bolovanje ne koristi ni kada su ozbiljnije bolesni.

Štoviše, ističu ispitanici, smatraju da će ih odlazak na bolovanje u očima poslodavaca učiniti manje pouzdanima, na kraju mjeseca primit će znatno nižu plaću, a strahuju i da će zbog lošeg općeg dojma koji ostavljaju dobiti otkaz.

Tek svaki šesti zaposlenik koristi se svojim pravom na bolovanje, pokazuju rezultati ankete.

Privatni poslodavci, otkrivaju zaposlenici, toleriraju izostanak s posla samo ako zaposlenik završi u bolnici.

– Uzmeš bolovanje pa dobiješ otkaz – objašnjavaju oni koji rade sezonske ili poslove na određeno vrijeme te dodaju da im se često događa da su prisiljeni raditi bolesni jer ih jednostavno nema tko zamijeniti.

Tek 17 posto sudionika ankete uzima bolovanje kad osjete potrebu jer im je zdravlje na prvom mjestu, čak i ako je riječ o virozi.

– Jednostavno želim ozdraviti, a ne želim ni druge zaraziti – komentiraju "hrabriji" ispitanici. Kao razlog korištenja bolovanja navodi se i ušteda, ponajprije kod onih zaposlenika koji nisu primili po nekoliko mjesečnih plaća. No, ono što zabrinjava jest činjenica da je od 17 posto onih koji se usude uzeti bolovanje čak 11 posto primorano rad nastaviti od kuće.

Među ovim su ispitanicima oni koji svoj posao mogu obaviti telefonom i internetom.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
19:52 15.11.2011.

To su vam vasi dragi politicari dali za bozicni dar jer vas nisu zakonski zastitili na radnom mjestu niti vam zakonski odredili minimalac place briga njih za vas oni su si donesli zakone da cak i kad daju otkaz primaju placu niti im nisu potrebni sindikati jer su si izglasali zakone da im se placa automatski dize, dok vi glasate na takve politicare nista se za vas nece promijeniti Dobro vam jutro narode u izbornoj ste godini imate puno pitanja za vase drage politicare gurnite ih u zid i SKUPO PRODAJTE VAS GLAS ◆

OB
-obrisani-
19:54 15.11.2011.

U mojim tvrtkama ako je radnik dosao bolestan na posao ja sam ga sam poslao doma da se odmori. Koji otkaz mejke vam

RI
riječanka
22:55 15.11.2011.

...koje bolovanje, pa više od 70% zaposlenika ne usudi se koristiti godišnji odmor........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije