Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stečaj

Vinkovački Vibrobeton u stečaju, otkaz za 134 radnika

vibrobeton prosvjed (1)
Goran Ferbežar/Pixsell
23.02.2011.
u 19:15

Radnici smatraju da je krivac za propast Vibrobetona poslovodstvo koje nije mudro vodilo tvrtku

VINKOVCI – Danas su 134 radnika vinkovačkog Vibrobetona potpisala izjave o otkazu, a 24. ožujka, po isteku 30 dana otkaznog roka, dobit će radne knjižice i mogu se prijaviti na Zavod za zapošljavanje, potvrdio nam je sindikalni povjerenik u Vibrobetonu Slaven Varga.

Prošlog četvrtka Trgovački sud u Osijeku donio je odluku o pokretanju stečajnog postupka u Vibrobetonu inženjering jer su se stvorili zakonski uvjeti za stečaj koji su radnici i priželjkivali. Oni, naime, nisu dobili plaću devet mjeseci, a pokretanjem stečaja radnici odlaze na Zavod za zapošljavanje gdje će dobivati mjesečnu naknadu.

– Inzistirali smo na pokretanju stečaja jer plaću svejedno ne dobivamo, a ovako imamo šansu da ćemo barem nešto dobiti iz stečajne mase i ostvariti prava koja imaju prijavljeni na Zavodu – kaže Varga dodajući da je krivac za propast Vibrobetona poslovodstvo koje nije mudro vodilo tvrtku. Radnici su prije tri tjedna na prosvjednom okupljanju ispred ulaza u Vibrobeton, otprilike to, samo malo direktnije, rekli vlasniku i predsjedniku upravnog odbora Davoru Kuterovcu.

Tada su mu rekli da je kupovao nekretnine diljem Hrvatske i u Srbiji, otvarao nove tvrtke-kćeri čije su gubitke pokrivali zdravi dijelovi Vibrobetona. Na izravno pitanje jednog radnika čijim je novcem kupovao nekretnine, vlasnik je odgovorio " Što tebe briga!?" i pokušao im objasniti da Vibrobeton potražuje 10 milijuna kuna za obavljene poslove i isporučenu opremu.

Ključne riječi

Komentara 6

TE
tester
19:33 23.02.2011.

sad će jaca reći da su sigurno otišli namjerno u stečaj kako bi na burzi mogli dobivati dječji doplatak i besplatne karte za bus,a mogu se i prijaviti za popisivače...

Avatar netstoper
netstoper
20:08 23.02.2011.

Još jedna žrtva HDZ-ove KATASTROFALNE gospodarske politike u posljednjih sedam godina...

Avatar netstoper
netstoper
20:12 23.02.2011.

Podsjeća na KATASTROFU iz 90-ih ,prilikom pretvorbe i privatizacije , sa kutlom i sličnima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije