Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vinko Sindičić uhićen zbog udbaša Luke Sekule

sindičić
Željko Lukunić/Pixsell
Autori: it, zde
06.02.2010.
u 18:29

Sekulu su Nijemci uhitili krajem listopada 2009. godine, a najvjerojatnije su im ga izručili Šveđani čiji je državljanin.

Zloglasni jugoslavenski udbaš Vinko Sindičić završio je u njemačkom istražnom zatvoru zahvaljujući drugom udbašu, Luki Sekuli! Nijemci su Sekulu uhitili krajem listopada prošle godine u Münchenu zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo Stjepana Đurekovića. Najvjerojatnije su ga izručili Šveđani, čije državljanstvo ima uz hrvatsko i gdje je živio.

>>Preokret u Njemačkoj: Uhićen bivši udbaš Vinko Sindičić

Neslužbeno se može čuti da je Sekula Nijemcima tijekom ispitivanja ispričao o Sindičićevim ucjenama prema ljudima umiješanima u Đurekovićevo ubojstvo, pa je to bio i razlog zbog kojeg su uhitili dojučerašnjeg svjedoka optužbe. Sekula je bio operativni agent na vezi Blagoja Zelića, inače operativca II. uprave Službe državne sigurnosti Centra Split, kasnije načelnika Operative Centra SDS-a Split. Do 1999. živio je u Splitu, nakon toga mu se izgubio svaki trag, do listopadskog uhićenja.

Odvjetnik Anto Nobilo kaže da je u Njemačku poslana vrlo obilna dokumentacija koja bi trebala pomoći utvrđivanju prave istine. Navodi kako je poznato da je ubojstvo Đurekovića odobrio Stane Dolanc, a da je izvršitelj bio Željko Ražnatović Arkan.

O tome, kaže Nobilo, postoje dokumenti, a i sam Arkan se u beogradskom podzemlju hvalio da je likvidirao hrvatskog emigranta Đurekovića.

Komentara 69

Avatar bok
bok
20:22 06.02.2010.

Zanimljivo da trece zemlje provode sudske postupke protiv UDBASA do u Hrvatskoj slobodno setaju ti zlikovci. E pa nece vise dugo... Zavrsit cu ti progonitelji Hrvata uglavno kao nacionalsocijalisticki gestapovci...

CU
cupus
20:22 06.02.2010.

80 posto hrvata blo u ,partiji,pa da je svaki deseti nesto sljako za udbu to je maaasaaa stoke .pitamse samo koliko bi nam trebalo zatvora za sve? dobro svabo kaze da smo DREK narod.

Avatar bok
bok
20:31 06.02.2010.

Plavomore:dosadan si. jel ti zao sto te je oluja otpuhala s plavog jadrana????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije