Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
programska osnova

Vijeće će odluku o RTL-u donijeti nakon sedmodnevnog nadziranja

\'21.10.2010.Zagreb, Hrvatska -   RTL Televizija, Krapinska 45.Predstavljanje redizajniranih formata informativnog i magazinskog programa RTL Televizije- Exkluziva Tabloid, Exkluziva s Tatjanom Juric,
Marko Prpić/Pixsell
03.02.2012.
u 21:02

Tijekom sedam dana Vijeće za elektroničke medije odlučit će je li RTL postupio prema odluci Vijeća o usklađenju programske osnove.

Vijeće za elektroničke medije sedam će dana nadzirati rad RTL-a Hrvatska kako bi razmotrilo molbu tog nakladnika za odgodom izvršenja odluke Vijeća o isključenju RTL Televizije, izvijestilo je Vijeće u petak.

Kako se navodi u priopćenju, Vijeće je 22. prosinca prošle godine donijelo odluku o izricanju treće opomene RTL-u "zbog promjene programske osnove za više od 10% njezinog sadržaja bez pribavljene prethodne suglasnosti Vijeća, kako je propisano Zakonom o elektroničkim medijima". Vijeće je RTL-u dalo rok od tridesed dana da svoj program uskladi s osnovom iz 2005. godine, za koju je Vijeće dalo suglasnost.

Vijeće će odluku donijeti nakon sedam dana nadzora. U priopćenju se također "odbacuje način neprimjerenog javnog komuniciranja u vezi s ovim problemom, kojim se nastoij prejudicirati konačna odluka".

Komentara 15

UT
utatica
21:37 03.02.2012.

znači zalud smo se ponadali da je RTL-u odzvonilo? Scheisse!

OB
-obrisani-
21:40 03.02.2012.

kurajber - ovakva vijeće su potrebna jer se brinu za red, zakonitost i nacionalnu sigurnost medija. Bez njih, zavladao bi kaos i protuhrvatska medijska histerija

AN
ankicascreiber
21:26 03.02.2012.

bas me briga za RTL i sto oni prikazuju....ali svakog normalnog covjeka vrijeda da stoka sitnog zuba mora placati jedne od najvecih poreza na svijetu da bi postojalo neko bezvezno \"Vijeće za elektroničke medije\". Radnike Dakovstine i KIO orahovice nije moguce platiti ali moze se placati ove budale u vijecu da rade glupe poslove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije