Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovacija

Vigi’Fall uređaj alarmira medicinski tim i zove pomoć u slučaju pada

\'old woman writing\'
Arhivska fotografija
18.06.2013.
u 20:26

Vigi’Fall mali je napredni uređaj namijenjen starijim osobama. Jednostavno se poput flastera pričvrsti za tijelo.

Vigi’Fall mali je napredni uređaj namijenjen starijim osobama. Jednostavno se poput flastera pričvrsti za tijelo, a ako osoba padne, odmah alarmira tim pomoći. Osim što u realnom vremenu uzbunjuje skrbnike, odmah dojavljuje i mjesto pada. Stručnjaci u FallWatch konzorciju udružili su modernu europsku tehnologiju i povezali uređaj na korisniku sa središnjim aparatom i infracrvenim senzorima pokreta u stambenom prostoru. Bežična povezanost uređaja omogućava precizno praćenje ako osoba padne i pravodobnu reakciju medicinske pomoći. U sljedećoj fazi FallWatch DEMO projekt pratit će i otkucaje srca korisnika radi dodatne preciznosti.

Projekte FallWatch i FallWatch DEMO zajednički financira Europska komisija s gotovo dva milijuna eura. Konzorcij predvodi francuska start-up tvrtka Vigilio S.A.

Statistika kaže da više od dvadeset milijuna ljudi kojima je više od 65 godina svake godine u Europi padne i to je vodeći uzrok smrti u toj dobnoj skupini, tvrdi Jean-Eric Lundy, osnivač tvrtke Vigilio S.A i liječnik u hitnoj službi bolnice Cochin u Parizu te dodaje kako prečesto vidi starije pacijente koji dolaze na hitni prijam nakon što su satima ležali na podu jer nisu mogli dozvati pomoć.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije