Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI

Vidošević: Sada radnici mogu samo "poći vikati na ulicu"!

nadan vidošević
Dragutin Šantoši
14.12.2009.
u 20:24

Predsjednički kandidat Nadan Vidošević večeras posjetio tvrtku KIO u Orahovici u kojoj bi početkom iduće godine 470 radnika moglo ostati bez posla

ORAHOVICA – Za večerašnjeg posjeta Orahovici predsjednički kandidat Nadan Vidošević nije se želio ispričati obitelji Primorac zbog izjave da je Primorac tukao ženu, a  na Primorčevu izjavu da je iz Hajduka nestalo 4,5 milijuna nekadašnjih njemačkih maraka kada je on bio predsjednik, upozorio je Primorca da je, ako je znao za takvo kazneno djelo, a nije ga prijavio, počinio kazneno djelo i da bude oprezan kada daje takve izjave jer je za takvo djelo predviđena kazna i do tri godine zatvora. Za "Bolonju" je rekao da je nepripremljen eksperiment koji Hrvatskoj nije trebao.

Posjetio je i tvornicu KIO, najsuvremeniju u ovom dijelu Europe, koja je sa 470 zaposlenih radnika zapala u dugove od oko 400 milijuna kuna, pa bi radnici početkom siječnja iduće godine mogli ostati bez posla.

- KIO mora biti primjer kuda Hrvatska mora ići, a ne problem. Zbog neprimjereno  vođene politike tečaja Hrvatska nema radnog kapitala, ušli smo u dužničko ropstvo, pa danas ne možemo ništa na tom planu. Danas moramo braniti egzistenciju građana kroz stečajnu politiku. Problem je da ni jedna lipa od 30 milijardi eura hrvatskih privatizacijskih prihoda nije otišla u kapital HBOR-a da bi se vratila kroz povoljnije kamate izvoznicima kao što je KIO. Ovo je slika tragične protunarodne ekonomske politike koja se vodi gotovo 15 godina. U Hrvatskoj postoji neznanje, nedostatak volje i nedostatak želje da se živi od vlastitog rada i zato idemo putem dužničkog ropstva protiv kojega se borim od prvog dana kampanje - izjavio je Vidošević potvrdivši kako sada radnici KIO-a mogu samo "poći vikati na ulicu" te da ih je danas i posjetio kako bi pomogao ljudima koji stvaraju.

Komentara 38

ZL
zlatka
20:52 14.12.2009.

šta je taj svašta nadrobio: bori se protiv dužničkog ropstva od sredine kolovoza (od prvog dana kampanje), posjetio ih je da bi im pomogao, kako? Može prodati jahtu i dati kIO.u tih 400 mio kuna. Smrad kosmati zašto ne kažee radnicima da materijalna dobra hrvatskog naroda nisu nestala nego su se pretočila iz njihovih ruku u ruke nekolicine kriminalaca i da zato jer Vidošević ima jako jako puno neki drugi imaju jako jako malo. Kako ga nije sram prodavati maglu sirotinji, smeće bolesno udbaško

PO
poduzetnik
20:42 14.12.2009.

\"...ovo je slika tragicne protunarodne ekonomske politike koja se vodi gotovo 15 godina.\" zaboravio je jos da doda , da je i sam ucestovao u kreiranju takve politike zadnjih 15-tak godina. Cir mi proradi na zeludcu od ovakvih tipova.

DR
dreamteam
22:13 14.12.2009.

Kakvi su kameleoni ovi politicari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije