Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vidošević: Obići ću i ja Hrvatsku, ali neću dijeliti budžetski novac

Nadan Vidošević
Arhiva VL
07.11.2009.
u 12:32

- Podravci je potrebno podignuti vrijednost. Podravka je kralježnica Podravine pa probajte zamisliti Podravinu bez Podravke - rekao je dodavši kako se "može jednom razgovarati o eventualnoj privatizaciji ali ne mislim da je baš takva kriza da se o tome mora govoriti sada".

Na glavnom zagrebačkom trgu danas u podne skupilo se nekoliko predsjedničkih kandidata, no najveća zainteresiranost građana pokazala se za štandom Nadana Vidoševića koji je spremno odgovarao na sva postavljena novinarska pitanja.

- Postanem li predsjednik vodit će ljude ka tome da se stvara novac - rekao je Vidošević te prokomentirao mnoga aktualna zbivanja u Hrvatskoj.

- Podravci je potrebno podignuti vrijednost. Podravka je kralježnica Podravine pa probajte zamisliti Podravinu bez Podravke - rekao je dodavši kako se "može jednom razgovarati o eventualnoj privatizaciji ali ne mislim da je baš takva kriza da se o tome mora govoriti sada".

Upitan što očekuje od članova HDZ-a, svoje bivše stranke, rekao je kako misli da će ga podržati veći dio hadezeovaca.

Komentirao je situaciju u SDP-u koja ga "jednako zabrinjava kao što me zabrinjava ono što se događalo u HDZ-u".
- No, hadezeovci su uvijek donosili zrele odluke, no je se ne obraćam samo hadezeovcima već i svima onima koji žele drugačiju Hrvatsku. Ako Hrvatska želi uspjeti mora imati razvojnu strategiju, to je najbitnije.

Upitan može li slijediti ritam Milana Bandića u obilasku Hrvatske kazao je "obići ću i ja cijelu Hrvatsku ali neću dijeliti budžetski novac".

Komentirajući Sporazum o arbitraži i stav ribara rekao je da su ribari direktno ugroženi i imaju pravo prosvjedovati.

Na kraju, kada je Vidošević bio s građanima, na suprotnoj strani Trga nalazila se predsjednička kandidatkinja Alka Vuica te kandidat profesor Josip Jurčević.

Na obližnjem Cvjetnom trgu s građanima se družio predsjednički kandidat Dragan Primorac koji je ponovio da će se on zalagati za Hrvatsku kao zemlju znanja i Hrvatsku bez korupcije. Podršku mu je dao član HDZ-a, Franjo Arapović.

Na pitanje zašto je podržao Primorca odgovorio je da ga je podržao jer je "u njemu prepoznao najboljeg predsjedničkog kandidata" dodajući kako u njemu "vidi istinu". Na pitanje očekuje li izbacivanje iz HDZ-a rekao je da ne očekuje da će ga izbaciti iz stranke.

Susret bivših hadezeovaca na Cvjetnom trgu
Nadan Vidošević prošetao je i do Cvjetnog trga gdje je također odgovarao na novinarska pitanja, ali se susreo i sa rivalom Draganom Primorcem, također bivšim članom HDZ-a

Na pitanje o Bandićevoj ideji uzoravanja Hrvatske rekao je kako je to specifičan ekonomski program no da je veliki dio Hrvatske zapušten "pa onaj dio koji je zapušten doista i treba preorati, no ako je preoravnanje samo trčanje uokolo to nije dobro".

Dodao je kako će nastaviti institut kavice s predsjednikom jer predsjednik i dalje treba ostati predsjednik svih građana.

Dragan Primorac u jednom trenutku prišao je štandu Nadana Vidoševića što je kod Primorčevih pristaša izazvalo ovacije, na što su se obojica nasmijala.

Ključne riječi

Komentara 30

SK
skay
17:51 08.11.2009.

Sudeći po stanju u gospodarstvu a gospodarstvom se proteklih godina bavio gosp. Vidosević ne bih tipovao na njega dva puta

MM
Mladen Miletić
12:55 07.11.2009.

Podravka je dokaz kako su HRvati naivni u svim pozicijama. Super stoji jedna rijjjetkih i zatvorišmo menađere iako sa profitom i sigurnim ulaganjem. Varteks i svi ostali gubitaši nema kontrokle odgovornosti ili mogučnosti da je netko kriv. Jel su svi funkcionirali Hrvatski-propalo normalno. Ali podravka milione stekli to nije normalno to nije hrvatski to je kriminal zatvaraj marvu; ono što neradiš sa Generalom radi sa ljudima koji su super poslovali . Smrt fašizmu sloboda idiotizmu !

PO
poduzetnik
13:13 07.11.2009.

Ne trebas dijeliti , samo nemoj uzimati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije