Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
m. pavlović-lunetti

Vidjelica iz Međugorja: Molila sam Gospu za obraćenje SAD-a

Marija Pavlović-Lunetti
Foto: Zoran Grizelj/Večernji list, arhiva
1/4
15.08.2012.
u 17:30

Gospa traži da rastemo u molitvi i da budemo sve više Božji, kaže vidjelica koju smo posjetili uoči blagdana Velike Gospe ili Gospojine, kako se naziv udomaćio u Hercegovini

Uoči blagdana Velike Gospe ili Gospojine, kako se naziv udomaćio u Hercegovini, posjetili smo međugorsku vidjelicu Mariju Pavlović-Lunetti. Nedavno se vratila iz posjeta SAD-u, gdje je bila na poziv grupe vjernika koji su doživjeli obraćenje u Međugorju i utemeljili su zajednicu u kojoj “mole i rade na slavu Božju”.

Ondje ste imali svjedočenja o Gospinim ukazanjima i porukama?

Bile su devetnice, molitve, post – sve za obraćenje Amerike i da se vrati Bogu. To je bio susret ove godine, a kako su predsjednički izbori, na poseban način molilo se i njih. Oni imaju veliki problem da ukinu abortus, ženidbu gay parova… Na poseban način katolici žele biti jači i svjedočiti svojim životom jaku vjeru i potaknuti da se preko molitve živi još dublje. Temeljno se moli za obraćenje da se Amerika vrati Bogu.

Čak su bili i pravoslavci?

Da, oni i Židovi… Kad se govori o Gospi, uvijek je masa ljudi...

O čemu ste govorili?

O Gospinim porukama. O onom o čemu Gospa uvijek govori. Da molimo da se odlučimo i da stavimo Boga na prvo mjesto.

Ima li zanimljivih svjedočenja ljudi koji dođu na taj skup?

Da. Jedan svećenik Grk otišao je u Ameriku kad je bio mlad. Mislio je ići u sjemenište, ali njegov tata je rekao: “Ti imaš pet sestara i ne možeš ići u svećenike”. Ako ocu nešto bude, on se morao brinuti o sestrama. Poslije se on oženio. Sestre i on otišli su u Ameriku. U New Yorku je postao direktor tamošnje Luke. Kad su srušeni tornjevi World Trade Centra, trebao se susresti sa svim odgovornim osobama u Luci u zgradi World Trade Centra. No, supruga mu je trebala ići na važan pregled liječniku. Iako ju je odbijao voziti, ona je inzistirala na tome i ipak je pristao. I taj dan spasio se zahvaljujući supruzi. Svi njegovi prijatelji koji su se našli taj dan u tornju poginuli su. Poslije se otkrilo da njegova žena ima tumor. I ona je umrla. Za vrijeme sprovoda njegov župnik rekao mu je da mu je vrijeme da studira za svećenika. “Kako ću studirati u 60. godini”, zapitao se. Nisu ga primile neke biskupije, ali je primljen u Teksasu i danas je svećenik. Eto, na kraju je postao ono što je želio – svećenik.

Svakodnevno imate ukazanja?

Još i dalje, hvala Bogu.

Pripremate li se posebno za ukazanja?

Uvijek se pripremam uz molitvu.

Preko vas Gospa daje svakog 25. u mjesecu, bili vi u Milanu ili Bijakovićima, poruku međugorskoj župi i svijetu?

Na samom početku Gospa je davala poruke za župu svakog četvrtka. Poslije su počeli dolaziti hodočasnici i Gospa je rekla da se poruke odnose na sve one koji žele živjeti put obraćenja, put svetosti i škole molitve. Gospinu poruku primam i prenosim u svijet svakog 25. u mjesecu.

Što Gospa traži od nas?

Gospa traži da rastemo u molitvi i da budemo sve više Božji. Da preko molitve dođemo do Boga.

Komentara 141

OB
-obrisani-
20:10 15.08.2012.

nebi imalo učinka...

OB
-obrisani-
09:43 16.08.2012.

..i ja imam ukazanja, kad se napijem....!! . ..vjerujte mi...!! . . biž ća .........ogadiš mi život,....đava te odnija...

AD
AdriaticSea
18:09 15.08.2012.

Muslimani ne vjeruju u 'majku božju' jer ne vjeruju da je Isus Bog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije