Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDA PRIRODE

VIDEO Znatiželjni kit pratio kajakaša nedaleko od obale u Sydneyu: 'Ovo je ludo!'

Instagram/Dronesharkapp
26.06.2023.
u 12:50

Ove životinje prelaze oko 25.000 kilometara svake godine, a ove nedjelje s različitih točaka duž obale Novog Južnog Walesa uočena su rekordna 5.092 kita

Nevjerojatna snimka drona iz Australije koja je postala viralna na društvenim mrežama oduševila je sve ljubitelje prirode. Naime, Jason Iggleden snimio je trenutak kada je grbavi kit pratio kajakaša koji je bezbrižno veslao u moru kod Sydneya. 

Inače, u tijeku je migracijska sezona za grbave kitove koji svakog kasnog proljeća odlaze u toplije vode Australije kako bi na svijet donijeli mladunčad, nakon čega se vraćaju na Antartiku po hranu. Ove životinje prelaze oko 25.000 kilometara svake godine, a ove nedjelje s različitih točaka duž obale Novog Južnog Walesa uočena su rekordna 5.092 kita. 

Ovaj kit bio je nevjerojatno blizu obale, a u snimci koju je objavio Drone Shark App vidljivo je kako je kit znatiželjno pratio kajakaša koji je odlučio nedjelju provesti u moru. U jednom trenutku je došao tik do njega, pa nakon toga nastavio plivati u miru. - Mislim da kajakaš ne zna da ga prati. Ovo je ludo! Stvarno je došao u plićak - govorio je Iggleden dok je snimao ovaj trenutak. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije