Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapaljena rafinerija

VIDEO Šire se snimke masovnog napada na Krim: Eksplozije obasjavaju noć, tutnjava je zaglušujuća

Napad na Belogrod
Foto: Screenshot/Reuters
1/3
17.05.2024.
u 10:45

Prenosimo snimke mobitelom današnjeg ukrajinskog napada na vojnu bazu u Sevastopolju

Današnji ukrajinski napad na Sevastopolj prouzročio je golemu štetu u ruskoj vojnoj bazi, ali i u infrastrukturi grada. Prema izjavama Mihaila Razvožajeva, guvernera Sevastopolja, zbog napada je nestalo struje u gradu Sevastopolju i navodno će trebati cijeli dan da poprave prouzročenu štetu. "Komunalne službe daju sve od sebe da u što kraćem roku poprave električnu mrežu", rekao je u priopćenju. Razvožajev je priopćio kako će škole u gradu biti privremeno zatvorene. Zapaljena je i jedna rafinerija na jugu Rusije.

Rusko ministarstvo obrane tvrdi kako su njihove snage srušile 51 ukrajinski dron iznad poluotoka Krima, 44 drona iznad regije Krasnodar i šest dronova u regiji Belgorod. Također navode kako su uništili i šest morskih dronova u Crnom moru. Ukrajina tvrdi kako su i oni zaustavili ruski protunapad. Kako navodi Reuters, Ukrajina je srušila 20 dronova iznad regija Harkov, Poltava, Vinica, Odesa i Mikolajiv.

Na društvenim mrežama šire se snimke razornih napada u kojima se mogu vidjeti i čuti brojne eksplozije izazvane ukrajinskim dronovima. Vide se eksplozije u ruskoj vojnoj bazi snimane s obližnje obale, a prodorni zvukovi eksplozija dolaze tek nekoliko sekundi kasnije. 

Ruske snage danima izvode višestruke napade na regiju Harkov, na koju su nedavno izvršile novu ofenzivu, te su napredovale 10 kilometara. "Danas su naše obrambene snage stabilizirale napredovanje Rusa. Najdublja točka njihova napretka je 10 kilometara", rekao je Volodimir Zelenski za RBC-Ukraine. Gradonačelnik Harkiva Ihor Terekhov izjavio je kako su se prilikom današnjeg napada dogodile četiri eksplozije u kojima je oštećeno pet zgrada, od kojih jedna pripada okružnoj upravi. 

 

VEZANI ČLANCI:

Na jednom videu može se vidjeti kako gori i rafinerija na jugu Rusije, dok se u pozadini sasvim jasno može čuti kako snimatelj objašnjava da je požar izazvan ukrajinskim dronovima. Strašne eksplozije počele su za vrijeme noći i trajale sve do svitanja. Kao što je vidljivo, u gluho doba noći jedino eksplozije su obasjavale nebo u okolnim mjestima oko Sevastopolja.

Prema izjavama ministrice vanjskih poslova Njemačke, Annalene Baerbock, Ukrajina treba još dalekometnog oružja kako bi uspješno odbila napredovanje Rusa na sjeveru Harkova, gdje je situacija "alarmantna". "Radimo s ostalim partnerima na ovome, situacija je vrlo teška situacija", rekla je na okupljanju ministara vanjskih poslova u Strasbourgu.

 

GALERIJA Ukrajina evakuira tisuće stanovnika iz pogranične Harkivske oblasti
Napad na Belogrod
1/14

Komentara 16

FU
Fusnota
17:36 17.05.2024.

Ukrajina sa 800 000 vojnika i 2 000 000 dezertera vrši denacifakciju Krima.

XA
xaron
21:42 17.05.2024.

Nije mi baš jasno zašto Ukrajinci ne gađaju vojne mete da zaustave Rusku agresiju. Sateliti im daju koordinate ne samo civilnih nego i vojnih objekata. Vrlo čudno.

Avatar IvanR
IvanR
13:12 17.05.2024.

Ovi ce im poslati tratincice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije