Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
papertab

VIDEO Savitljivi ekran debljine lista papira napravit će revoluciju

plastic logic (1)
Plastic Logic
08.01.2013.
u 10:14

Ekran od 10,7 inča bit će predstavljen ovaj tjedan na sajmu elektronike u Las Vegasu

Znanstvenici Queen's Universytija u Kanadi predstavili su savitljivi ekran debljine lista papira, prenosi Daily Mail. Ekran od 10,7 inča razvijen je u suradnji s tvrtkama Plastic Logic i Intel Labs i koristi procesor Intel Core i5 druge generacije. PaperTab će biti predstavljen tijekom ovog tjedna na sajmu elektronike CES u Las Vegasu.

U Intelu kažu da će ova tehnologija u jednom trenutku potpuno zamijeniti tradicionalne ekrane, pa čak i listove papira. Savitljivi ekrani mogli bi dovesti i do novog koncepta radne površine – umjesto jednog računala s više prozora, korisnici će imati više "listova", po jedan za svaku aplikaciju. Ekrani su i interaktivni pa ih je, na primjer, moguće i zajedno kombinirati kako bi se dobio veći prikaz slike.

– Korištenjem nekoliko PaperTabova mnogo je lakše raditi s više dokumenata – rekao je Roel Vertegaal s Queen's Universytija.

>> VIDEO Pogledajte nevjerojatno tanke ekrane Japan Displaya

Komentara 7

OB
-obrisani-
11:45 08.01.2013.

Da mi je znati što će takav tablet moći pokretati...

MO
moveax
14:11 08.01.2013.

Ja takodjer ne vidim revoluciju. Danasnji ekrani su dovoljno tanki da ne predstavljaju nikakav "problem" na mobilni uredjajima. Savitljivost nema bas nekog smisla osim sto izgleda "cool". Mozda bi i imalo da se ekran moze preklapati sam u sebe. Problemm je sto se takav ekran moze vrlo lako ostetiti stoga bas nema prevelikog smisla na mobilnim uredjajima osim ako nije pojacan nekakvom zastitom cime pak dovodis u pitanje osnovnu ideju istog. Vecu revoluciju bi izazvale tanje, lakse i dugotrajnije baterije koje i dalje okupiraju najveci dio mobilnih uredjaja....pogotovo danas kada i Intel i ARM razvijaju SoC (system on chip), danasnji ekrani i integrirani sklopovi zauzimaju malo prostora. Jos vecu revoluciju bi izazvali brzi procesori cija brzina stagnira vec 7 godina. Istina, imamo vise jezgri koje ne daju besplatna ubrzanja kao sto je to radila frekvencija (alati za razvoj aplikacija koje bi iskoristavale paralelizam su komplicirani, veliki broj aplikacija nema velikih benificija od paralelnog izvodjenja...).

JA
james49
12:40 08.01.2013.

Ma koja revolucija! Još uvijek ne gledamo Tv u 16/9 a kamoli HD-u koji je toliko glasno najavljivan. A dobar dio ljudi još uvijek nema lcd ili slični tv, nego one stare staklenke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije