Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oda svjetlosti

VIDEO: Sagrada familia oživjela pod svjetlima kanadskih umjetnika

sagrada familia (1)
Reuters/PIXSELL
24.09.2012.
u 10:44

Kanadska skupina Moment Factory osvijetlila je baziliku čitavim spektrom boja u spektaklu nazvanom Oda svjetlosti kako bi "proslavila" građevinu kao ikonu Barcelone

Bazilika Sagrada familia jedna je od najpoznatijih građevina Španjolske i najveća turistička atrakcija Barcelone, a ni 130 godina od početka izgradnje još uvijek nije završena. U petak se jedna od najslavnijih Gaudijevih tvorevina svojim obožavateljima pokazala u novom svjetlu, odnosno u svjetlima festivala La Merce.

Kanadska skupina Moment Factory osvijetlila je baziliku čitavim spektrom boja u spektaklu nazvanom Oda svjetlosti kako bi "proslavila" građevinu kao ikonu Barcelone.

Iako nije dovršena, Sagrada familia pod zaštitom je UNESCO-a. U vrijeme Gaudijeve smrti 1926. bilo je izgrađeno manje od četvrtine bazilike, a izgradnja se oslanja na privatne donacije pa je napredak vrlo spor. Španjolci se nadaju kako će bazilika biti završena do 2026. godine, čime će se obilježiti stogodišnjica Gaudijeve smrti.

Komentara 1

DU
Deleted user
21:44 24.09.2012.

...svaki put u Barceloni obvezatno prošetam do Sagrade...i uvijek mi je drugačija, ljepša, mističnija...makar mi se, kao ljubitelju ravnog i modernog, najviše sviđa na njoj genijalni Subirax... Festival svjetla, koji je redovit na fontani, dečki su znalački s motivima (opet) Gaudijevih mozaika, preslikali na katedralski pješčanik. Zaista, od tih ljudi tamo trebamo učiti i turizam i show i kako se prave atrakcije, a ne uzdati se samo u plavo more i nebo i (tucanikom nasute) plaže...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije