Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽE TRI TONA

VIDEO Rusi krenuli masovno proizvoditi razorne bombe: Šojgu posjetio tvornicu, objavljena je snimka

Russia's Defence Minister Shoigu visits military factory in Nizhny Novgorod region
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/6
22.03.2024.
u 00:06

Šojgu je poručio i kako se obujam proizvodnje povećao gotovo 2,5 puta, a u priopćenju ministarstva navodi se kako tvornica radi ispred proizvodnog plana

U Rusiji je krenula masovna proizvodnja bombi od tri tone eksploziva, a planiraju se koristiti i u Ukrajini, objavilo je ovog četvrtka rusko ministarstvo obrane. Povodom toga objavljena je i snimka ministra Sergeja Šojgua koji je bio u obilasku tvornice u Nižnji Novgorodu koja je s proizvodnjom zračnih bombi FAB-3000 krenula u veljači.

Kako se navodi, Šojgua su obavijestili i da je povećana i proizvodnja bombi FAB-500 i FAB-1500, izvijestio je Sputnik. Šojgu je poručio i kako se obujam proizvodnje povećao gotovo 2,5 puta, a u priopćenju ministarstva navodi se kako tvornica radi ispred proizvodnog plana. 

- Kada je riječ o proizvodnji topničkog streljiva, količina komponenti topničkog streljiva povećana je za gotovo 22 puta, 75% komponenti vojnog streljiva je oporabljeno, što nam omogućuje da održavamo dovoljnu razinu opskrbe projektila specijalnih snaga. Zadaće koje smo postavili prije godinu dana su ostvarene. Izgrađeni su novi pogoni koji rade punim kapacitetom - poručio je Šojgu. 

- Ovo je veliki uspjeh onih koji u poduzećima rade tri smjene dnevno. U takvom vremenu živimo, hvala vam na tome - poručio je Šojgu. 

POVEZANI ČLANCI:

Inače, bombe FAB-3000 teže 3.000 kilograma, a opće su namjene te se koriste za uništavanje utvrđenih vojnih i industrijskih objekata i skloništa. Već su ranije ruski blogeri objavili snimke bombi FAB-1500 koje uništavaju višekatnice u gradovima koji su pod kontrolom Ukrajine. Kada je riječ pak o tim bombama, gotovo polovicu bombe FAB-1500 čini eksploziv. Ispuštaju ih zrakoplovi s udaljenosti od 60 do 70 kilometara. 

Joseph Trevithick, koji je pisao o razvoju bombe za TheWarZone, kaže da oni "nude novu i daleko destruktivniju opciju izdvojenog udara za mnoge ruske taktičke zrakoplove koji također pomažu pilotima da ostanu dalje od neprijateljske obrane."

Ključne riječi

Komentara 16

LI
Libela
00:16 22.03.2024.

Industrija smrti. Rusija širi smrt oružjem, a Zapad LGBT-izmom, abortusom, feminizmom, razdvajanjem spolova i rodnom ideologijom. Rade zajednički na zadatku svjetske depopulacije i uništenja bijelaca.

HO
homofobic
00:42 22.03.2024.

Jako impresivno zvuci povecali proizvodnju 2,5 puta (250%) ali procitajmo s razumjevanjem informaciju jos jednom: ruSSi KRENULI masovno proizvoditi bombe. To znaci da su ih proizvodili gotovo kao laboratorijske uzorke ili prototipove. Recimo 10 mjesecno ili manje i onda svako povecanje izgleda jako kao Petoljetka radnog naroda! ... sto uopce ne mora biti.

Avatar CUBE
CUBE
02:25 22.03.2024.

Sviđa mi se ono "povećali proizvodnju" budi sećanja na neka stara vremena, onomad smo mi 100 % povećali prodaju Yuga A u SAD- u, umesto 15 prve prodali 30 Yugića druge godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije