Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakva šteta

VIDEO Radnici iz Poljske greškom sravnili francuski povijesni zamak

Hloverka Novak-Srzić
Foto: Arhiva VL
1/2
Autori: abe/VLM, ba/VLM
06.12.2012.
u 22:46

Radnici i vlasnik, ruski biznismen Dmitrij Stroskin, očito se nisu dobro razumjeli

Povijesni francuski zamak Château de Bellevue sravnjen je sa zemljom zbog pogreške radnika koji su trebali ukloniti kućicu u blizini. Ruski biznismen Dmitrij Stroskin, u čijem je vlasništvu to zdanje iz 18. stoljeća, na obnovi je angažirao radnike iz Poljske. Jedan od poslova bio je i uklanjanje kućice no radnici i vlasnik očito se nisu dobro razumjeli.

Stroskin je rekao kako je do rušenja došlo zabunom.

- Bio je vrlo iznenađen. Rušenje nije bilo planirano, a on je prvi koji trpi posljedice - rekao je gradonačelnik Yvraca Claude Carty. Dodao je kako će vlasnik sada moći dobiti građevinsku dozvolu samo ako dvorac ponovno izradi onakav kakav je bio.

No, ne vjeruju svi da je riječ o nesreći.

- Nije to slučajni zamah lopatom, bilo je to namjerno. Mislim da Rusi, nažalost, kada nešto kupe, ne poštuju naše naslijeđe i misle da s novcem mogu činiti što god hoće - kaže novinarka Françoise Bouyer.

 

Komentara 12

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
23:24 06.12.2012.

sad ce napravit ljepsi i stariji

DO
Dongfeng
23:53 06.12.2012.

Ako cemo vec o pravopisu onda nije niti Château, jer Francuzi nisu Nijemci i ne pisu imenice velikim pocetnim slovom. Ali da, ovo je manor, i velika je razlika izmedju zamka i manora. Problem je u tome da ne mozes na hrvatskom portalu napisati "manor" kad 90% posjetitelja nece znaci sto je to i nece im biti zanimljiv clanak. Ako pise "zamak" onda ce kliknuti na njega". Takve stvari danasnji novinari moraju imati u vidu jer senzacionalizam prodaje, to je tako..

DU
Deleted user
23:05 06.12.2012.

greškom sravnili francuski povijesni zamak ---------------------------------------------------------------------------------- ahahaa, polupismeni moronic iz vecernjeg. vazda se pitam koliko treba imati razreda osnovne skola za biti novinar u vecernjem... nije to ZAMAK to je Château, magarad jedna ...ili sto bi odje u engleskoj rekli Manor house

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije