Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kanada

Video: Pucao tijekom govora nove premijerke, jedna osoba ubijena

salma hayek
Foto: Reuters
1/2
05.09.2012.
u 08:46

Pauline Marois, prva žena premijerka Quebeca, žurno je udaljena s pozornice nakon što je pucnjava odjeknula u utorak oko ponoći. Jedna je osoba ubijena, a jedna kritično ranjena

Jedna je osoba ubijena, a jedna kritično ranjena u pucnjavi za vrijeme pobjedničkog govora novoizabrane premijerke pokrajne Quebec u Kanadi, izvijestila je montrealska policija, a javlja CNN.

Pauline Marois, prva žena koja je postala premijerka Quebeca, žurno je udaljena s pozornice nakon što je pucnjava odjeknula u utorak oko ponoći. Ona nije ozlijeđena, a policija je uhitila osumnjičenog za kojeg se vjeruje da ima oko 50 godina. Tamošnja policija kazala je kako nisu poznati motivi pucnjave te da će istražitelji osumnjičenog ispitati tijekom noći.

Kako je izvijestio CBC, osumnjičeni je kada su ga odvodili prema policijskom automobilu bio odjeven u kućni ogrtač, ana francuskom vikao: ''Englezi se bude!''

Premijerka Marois (63) vratila se na pozornicu samo nekoliko minuta nakon što je odjurila s nje te zahvalila svojim pristašama i zamolila mnoštvo da napusti dvoranu.

Marois, vođa separatističke stranke Parti Quebecois, na izborima je porazila je vođu Liberalne stranke.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije