Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
automobil bomba

VIDEO Prvi put objavljena potresna snimka Breivikova napada

breivik
Screenshot YouTube
26.11.2012.
u 14:50

U toj eksploziji u podnožju zgrade gdje su premijerovi uredi poginulo je osam ljudi, a više je desetaka ljudi ozlijeđeno

Norveška javnost danas je prvi put mogla vidjeti snimku napada ekstremnog desničara Andersa Behringa Breivika automobilom bombom koji je eksplodirao u podnožju zgrade gdje su premijerovi uredi u Oslu 22. srpnja prošle godine.

U toj eksploziji poginulo je osam ljudi, dok ih je više desetaka ozlijeđeno. Breivik se nakon toga zaputio na otok Utoyu te na skupu mladih laburista smaknuo 69 ljudi. 

Snimka koju je objavila Norveška javna televizija (NRK) već je prikazana i tijekom suđenja Breiviku. On je inače osuđen na 21 godinu zatvora, a kazna se može produljivati dok se god smata opasnim.

>>Breivik se žali na "nehumane" uvjete u zatvoru

Komentara 1

Avatar puky
puky
06:50 27.11.2012.

... bome da se zatreslo - zatreslo se ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije