Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava iz sj. irske

VIDEO Pretukao i silovao curicu pa je u naručju donio u bolnicu

Dinamo
Foto: Dalibor Urukalović/24sata
1/2
05.12.2012.
u 17:38

Barry McCarney iz Sjeverne Irske osuđen je na doživotni zatvor zbog ubojstva i seksualnog zlostavljanja 15-mjesečne kćeri svoje djevojke

Irac Barry McCarney osuđen je na doživotnu kaznu za ubojstvo 15-mjesečne kćeri svoje djevojke, prenosi Daily Mail. Objavljena je snimka bolničke kamere na kojoj se vidi kako u naručju nosi malenu Millie Martin kojoj je prije toga nanio strašne ozljede koje su je na kraju koštale života. Sudac je zločine 33-godišnjega pedofila proglasio odvratnima, a ubojstvo, koje se dogodilo u prosincu 2009. godine, "gotovo nerazumljivim".

McCarney je Millieinu majku Rachael Martin upoznao tri mjeseca prije zločina. Iako su se poznavali relativno kratko, ubrzo se uselio u njihovu obiteljsku kuću u Enniskillenu u Sjevernoj Irskoj. Time je dobio pristup djevojčici koju je fizički i seksualno zlostavljao sve dok je nije ubio. Patološki nalazi govore da je Millie slomljeno 21 rebro – 14 ih je slomljeno u desetodnevnom razdoblju uoči smrti, dok je u slučaju preostalih sedam bila riječ o starim lomovima. Na ostatku tijela pronađeno je još mnogo masnica, a na čelu ovalna udubina. Patolozi su utvrdili i da je Millie bila seksualno zlostavljana.

McCarney je tijekom suđenja tvrdio da ga je djevojčičina smrt šokirala. Krivnju za ozljede pokušao je svaliti na Rachael rekavši da ona nije htjela pozvati socijalne službe upomoć upravo zato što je ozljede sama nanijela. Nije bilo forenzičkih dokaza koji bi upućivali na ičiju krivnju pa je porota odbacila McCarneyjeve tvrdnje te ga proglasila krivim za ubojstvo, seksualno zlostavljanje i nanošenje teških ozljeda. McCarneyjevi rođaci, očito vjerujući da nije kriv, nakon presude su izvikivali "nevin".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije