Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO PRIJAVLJENI

VIDEO Policija dronom snimila privođenje švercera oružjem: Imali su ručne bombe, puške, revolvere...

PNUSKOK kazneno prijavio dvojicu za preprodaju oružja
Foto: MUP
1/12
11.06.2022.
u 14:45

Razne puške i strojnice s pripadajućim spremnicima i streljivom nabavili su neovlašteno te ih u nekoliko mjeseci ove godine prodali za više tisuća kuna po komadu

Policijski službenici PNUSKOK-a dovršili su, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zlataru, kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjakom i 34-godišnjakom zbog sumnji u počinjenje više kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

Ravnateljstvo policije ističe da su operativnim radom policijski službenici došli do saznanja da se osumnjičenici bave ilegalnom nabavom i prodajom vojnog i civilnog vatrenog oružja. 

Utvrđeno je da je 61-godišnjak na području Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije nabavljao, razmjenjivao i nudio drugima razno vatreno oružje. Drugi osumnjičenik, 34-godišnjak, pružao mu je podršku u vidu promatranja prostora, odnosno "držao stražu" da ne bi naišla policija. Također, prodavao je oružje umjesto 61-godišnjaka kada bi on bio odsutan.

Razne puške i strojnice s pripadajućim spremnicima i streljivom nabavili su neovlašteno te ih u nekoliko mjeseci ove godine prodali za više tisuća kuna po komadu.

Temeljem sudskog naloga, u domovima dvojice muškaraca obavljene su pretrage te je pronađeno više komada vatrenog oružja i eksplozivnih tvari. Kako navodi policija, pronađene su četiri ručne bombe, puška s optičkim ciljnikom, četiri revolvera, šest pištolja, dva nastavka za pištolj za ispaljivanje raketa, optički ciljnik te 862 komada raznog streljiva.  

- Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđen je i veći broj osoba koje nude na prodaju vatreno oružje i kojima su osumnjičeni prodali oružje pa su tako policijski službenici PU zagrebačke, krapinsko-zagorske i varaždinske, u koordinaciji s policijskim službenicima PNUSKOK-a, temeljem naloga proveli još nekoliko pretraga kod više osoba. Pronađeno je još oružja i to jedna puška s optikom i prigušivačem, dva pištolja, plinski pištolj, oko 300 grama plastičnog eksploziva, tri pušćane cijevi, dvije bajonete, 600 komada streljiva raznih kalibara te manja količina marihuane - izvijestila je policija. 

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 61-godišnjak i 34-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku, a policijski službenici predali su Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru kaznenu prijavu. Također, kaznena prijava nadležnim državnim odvjetništvima bit će podnijeta i protiv osumnjičenih kupaca i preprodavača.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prajdali100
15:20 11.06.2022.

Čak se i dronovi koriste u gušenju poduzetničke inicijative ! U ovakvoj klimi teško je poslovati,ostvarivati kontakte i širiti posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije