Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tukli, palili...

VIDEO Pogledajte rezultate divljeg protesta u Azerbajdžanu

Josip Martišković
Foto: Kristina Štedul Fabac
1/2
24.01.2013.
u 12:46

Nakon jednog sudara na ulicama Ismailija, izbio je spontani prosvjed u kojem je masa odlučila uzeti pravdu u svoje ruke te iskaliti bijes prema bogatašima

Nekoliko automobila i hotel zapaljeni su tijekom žestokih uličnih prosvjeda Azerbajdžanaca u gradu Ismailiju. Prosvjede koji su završili masovnom tučnjavom, ranjavanjem nekolicine policajaca i paležima, spontano je započela nezadovoljna gomila nakon jednog sudara koji se u tom gradu 200 kilometara udaljenom od Bakua dogodio u srijedu navečer.

Protestirajući protiv socijalnih nepravda te sve većeg jaza između bogatih i siromašnih, građani su se namjerili na sve što im se našlo na putu, a jedna od meta bio je i 22-godišnji vlasnik hotela koji se svojim Chevroletom zabio u stup pa zatim potukao s drugim vozačem. Oko 3000 ljudi iskoristilo je gužvu i nastalu situaciju pa su svoj bijes prema bogatom sloju iskalili bacajući kamenje na prozore hotela.

Sudeći prema snimcima koji su osvanuli na internetu, gomila se pritom dobro zabavljala te međusobno bodrila u paljenju imovine. Neki od izgrednika zadobili su ozljede te su odvedeni na liječenje u lokalnu bolnicu.

>>VIDEO U Mariboru suzavac, ozlijeđeni policajci i 60 uhićenih

Ključne riječi

Komentara 2

ER
EUGEN ROMMEL
15:48 24.01.2013.

to nama treba!

HR
Hrvat1949
17:00 24.01.2013.

Boze da nas ovo mimoide bojim se ovoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije