Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA OSOBA POGINULA

VIDEO Pogledajte pad ruskog bombardera, Ukrajina tvrdi da su ga oni srušili

Foto: telegram
1/2
19.04.2024.
u 10:01

Ruski blogeri ističu relativnu starost tih zrakoplova te mogućnost tehničkih kvarova zbog čestog korištenja od početka rata. Također ističu da je avion pao daleko od linija bojišta, te da Ukrajina nema toliki domet protuzračnog oružja.

Ruski Tu-22m3, koji je s ruskog teritorija izvodio raketna lansiranja na regiju Odesa u Ukrajini, zapalio se i srušio u Rusiji oko 370 km od linija fronte (Stavropoljska oblast). Snimke pokazuju bombarder koji se sa zapaljenih motorom ruši na tlo.

Ukrajina je objavila da je za njegovo rušenje odgovorna ukrajinska protuzračna obrana. Rusija je potvrdila gubitak aviona. Prve informacije govorile su o tome da su pad preživjela tri od četiri člana posade, no kasnije su objavili kako je preminuo još jedan član posade.

Rusi službeno kažu da je uzrok pada "tehnički problem na jednom od motora".

Česti tehnički kvarovi

Ukrajina je bila objavila kako su oni odgovorni za pad aviona, no ruski blogeri su bili isticali relativnu starost tih zrakoplova te mogućnost tehničkih kvarova zbog čestog korištenja od početka rata. Također ističu da je avion pao daleko od linija bojišta, te da Ukrajina nema toliki domet protuzračnog oružja. No, ukoliko se ispostavi da je bombarder srušila Ukrajina ovo bi onda bio prvi strateški bombarder koji je Ukrajina pogodila iz zraka tijekom ruske invazije.

Inače,  ovi strateški bombarderi i noćas su projektilima zasuli brojne ukrajinske regije.

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:28 19.04.2024.

Jedan po jedan..

FU
Fusnota
11:40 19.04.2024.

Jasno se vidi da su ga Moskovljani srušili

HO
homofobic
10:18 19.04.2024.

Srusili ga Kubanci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije