Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od straha do sreće

Ovako se u središtu Zagreba čekala i slavila presuda

zagreb veselje (1)
Robert Anic/PIXSELL
16.11.2012.
u 12:25

Trgom su se zavijorile hrvatske zastave, orile su se domoljubne pjesme, brisale suze radosnice...

Vrisak i usklici veselja zaorili su se središtem Zagreba kada je sudac Meron u Haagu izrekao oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i poslao ih kući. Neizvjesnost, strah, uzbuđenje, miješali su se osjećaji, no svi okupljeni vjerovali su samo u jedno – da su hrvatski generali nevini i da pravda mora biti zadovoljena. Od ranog jutra građani i branitelji okupirali su Trg bana Jelačića. 

>>Haaški sud oslobodio Gotovinu i Markača!! Popodne stižu u Zagreb!

Ipak, do danas ujutro malo tko je mogao biti siguran kakva će biti odluka haaškog suda. 

Teško se disalo dok je sudac Meron čitao zaključke Žalbenog vijeća. Čekao se odgovor na samo jedno pitanje – hoće li uslišiti molitve hrvatskih građana i branitelja. Sa strepnjom su se slušale odluke Raspravnog vijeća koje je lani osudilo Gotovinu na 24, a Markača na 18 godina. Kada je u 9.35 sati sudac izgovorio da generali nisu krivi i da se Žalbeno vijeće ne slaže s osuđujućom odlukom, sve je bilo jasno – generali su nevini i vraćaju se kući! 

Trgom su tada zavijorile hrvatske zastave, orile su se domoljubne pjesme, brisale suze radosnice...

>> Imate li video ili fotografije s dočeka generala pošaljite ih na dojavi@vecernji.net

Komentara 8

ST
Stormbringer
21:47 16.11.2012.

Šamaranje velikosrba se nastavlja. Stiže "kapetan Dragan". 91. su bili mnogo jaki, a gle ih sada.Šaka luzera.

Avatar EU Turčin
EU Turčin
22:28 16.11.2012.

i vi ste bili nikad jaci 41, pa ste bili saka jada 45 na blajburgu. polako, kolo srece se okrece na balkanu. ovim se jedna utakmica stavlja pod tepih, do sljedece, kao i uvijek. nemoj puno da se radujes, to nikada netraje dugo!

CR
croeagle
21:06 16.11.2012.

Kad je nas Ante otišao u Hag rekao sam da je neduzan i da je zrtveno janje.... Danas je hvala Bogu to potvrđeno . Ovo je najljepši dan za Hrvatsku i sve domoljube.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije