Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poludjeli muškarac

VIDEO Napadač i još dvije osobe poginuli u pucnjavi u Oregonu

američka policija,pucnjava (1)
Reuters/PIXSELL
12.12.2012.
u 08:35

Muškarac s automatskom puškom, pancirkom i hokejaškom maskom obilazio je trgovine i pucao

Maskirani i naoružani muškarac upao je u trgovački centar Clackamas nedaleko od Portlanda i ubio dvoje ljudi, nakon čega je ubio i sebe, prenosi CNN. Ukupno je poginulo troje ljudi, a jedna mlada žena završila je u bolnici s teškim ozljedama. Guverner američki savezne države Oregon John Kitzhaber pohvalio je policiju za brzu reakciju na pucnjavu.

Jedna je svjedokinja rekla da je vidjela muškarca s hokejaškom maskom na glavi i pancirnim prslukom kako mašući automatskom puškom trči trgovinom.

– U tom su trenutku svi počeli bježati prema izlazima – kazala je.

Nakon što je izašao iz trgovine, počeo je pucati na mjestu gdje se muškarac odjeven kao Djed Mraz slikao s djecom. Ispalio je dva metka, a potom 15 ili 16, prije no što je Djed pao na pod. Zaposlenici i kupci počeli su bježati.

– Mislio sam da ću umrijeti. Pucnji su bili tako glasni, bilo je strašno... Djeca su plakala. I roditelji su plakali – rekao je David Moran, jedan od zaposlenika centra.

Kupci u trgovini Sears počeli su plakati nakon što se pročulo da napadač obilazi trgovinu po trgovinu.

– Rekli su nam da ostanemo u skupini na vrhu pokretnih stuba i da se odmaknemo od prozora. Čekali smo dobrih 20 minuta. Odjednom je netko na radiju počeo vikati: "Lezite!" – kazala je Christina Fisher.

Policija je zatvorila trgovački centar tijekom potrage za napadačem. Poslije su pustili sve ljude van s uzdignutim rukama jer još uvijek nisu znali tko je napadač. Narednik James Rhodes rekao je da je napadač umro od rana koje si je sam nanio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije