Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sukob u kairu

VIDEO Mursijev povratak izazvao kaos ispred predsjedničke palače

mohamed mursi (1)
Reuters/PIXSELL
05.12.2012.
u 15:42

Svjedoci tvrde da je do sukoba došlo nakon što je nekoliko tisuća pristaša Muslimanske braće došlo pred palaču s namjerom da zaštite predsjednika Mursija od ''huligana i razbojnika'' koji žele izvršiti državni udar na legalnog predsjednika

Žestoki sukobi između pristaša i protivnika predsjednika Mohameda Mursija izbili su oko predsjedničke palače u Kairu nakon što se danas u nju vratio predsjednik Mursi koji je u utorak navečer iz palače pobjegao na stražnji izlaz kada su prosvjednici uspjeli probiti policijski kordon i ući u predsjedničku palaču. U sukobima je umrlo najmanje dvoje ljudi.

Ministarstvo zdravstva javilo je kako je u sukobima diljem Kaira tijekom srijede ozlijeđeno 63 ljudi, prenosi RT. Protivnici i simpatizeri Mursija gađali su se kamenjem i improviziranim bombama, a mogli su se čuti i pucnji. Maskirani je muškarac zapalio sjedište Muslimanske braće, koji podržavaju Mursijeve reforme.

Sve to rezultiralo je ostavkama najmanje trojice Mursijevih savjetnika, a među njima je navodno i jedan od najcjenjenijih i umjerenijih - Saif Al Deen Abdel Fatah.

Svjedoci tvrde da je do sukoba došlo nakon što je nekoliko tisuća pristaša Muslimanske braće došlo pred palaču s namjerom da zaštite predsjednika Mursija od, kako tvrde, huligana i razbojnika koji žele izvršiti državni udar na legalno izabranog predsjednika. U sukobima su korištene bejzbolske palice, noževi, mačevi i pirotehnička sredstva.

Egipatske snage sigurnosti i policija pokušavaju napraviti tampon-zonu između dviju sukobljenih strana, ali za sada još neuspješno. Ubrzo su se sukobi proširili i na obližnje ulice u Kairu u kojima su raspoređene velike snage interventne jedinice koje će pokušati spriječiti eskalaciju sukoba do koje će zasigurno doći jer i jedna i druga strana grupiraju se i spremne su na okršaj.

>>Egipatski predsjednik Mursi pobjegao je iz svoje rezidencije

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar kuka
kuka
17:43 05.12.2012.

Dečki,ko je ovaj frajer gore? zgleda kaj moj buldog Hektor

LD
lopov drpiga
07:46 06.12.2012.

@Riznica je napisao/l Mubarak je brukao Egipcane. On je bio gmizavac koji se pokoravao volji Izraela i Amerike. __________________ tamo bi svi pokrepali od gladi da im nije zapada... da li je mursi gmizavac ako uzme kredit od židova? a? a na prosvjedima protiv tvoga mursija su isti oni koji su bili i protiv mubaraka, liberali, favoriti zapada koji se malo preračunao sa procjenom tko će naslijediti mubaraka... a morali su znati s obzirom da se radi o zemlji sa 50% nepismenih

RI
Riznica
16:16 05.12.2012.

Oni koji misle da ovim protestima vrate Egipat u predjasnji rezim se varaju jer muslimani Egipta se nikada nece vratiti starom rezimu.. Mubarak je brukao Egipcane i ne samo Egipcane nego i sve muslimane. On je bio gmizavac koji se pokoravao volji Izraela i Amerike. Narod se treba smiriti i treba prionuti na rad i plod njihovog rada ce se vidjeti. Egipat ce izrasti u jednu fantasticnu zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije