Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITVORENE SU

VIDEO Klimatske aktivistice razmazale boju po Monetovoj slici i zalijepile se za nju

Ilustracija muzej Monet
FRANCISCO CANEDO/XINHUA/Ilustracija
14.06.2023.
u 23:40

Već neko vrijeme, klimatski aktivisti koriste slične incidente da potaknu vlade da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena

Dvije klimatske aktivistice razmazale su boju po slici Claudea Moneta u Švedskom nacionalnom muzeju u Stockholmu u srijedu. Glasnogovornica muzeja izjavila je novinskoj agenciji dpa da su dvije osobe razmazale boju i potom se zalijepile za sliku. Dodala je da muzejski stručnjaci pregledavaju je li umjetničko djelo oštećeno.

Policija je objavila da je pritvorila dvije žene pod sumnjom da su oštetile tuđe vlasništvo. Odgovornost za incident preuzela je organizacija za zaštitu okoliša Återställ Våtmarker ("Obnovite močvare"), objavivši video dviju žena u akciji na Twitteru.

Video pokazuje da se radi o Monetovoj slici "Le Jardin de l'artiste à Giverny". Slika francuskog impresionista inače se nalazi u pariškom Muzeju d'Orsay, izvijestile su švedske novine Expressen.

Već neko vrijeme, klimatski aktivisti koriste slične incidente da potaknu vlade da pojačaju borbu protiv klimatskih promjena.

VIDEO Berlusconi i iz lijesa dijeli Italiju; Pristaše skandiraju 'tko ne skače - komunist'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije