Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi izum

VIDEO Kao Kremenko: Bicikl koji vozite trčeći i hodajući

bicikl, kremenko (1)
Foto: Screenshot: Youtube
1/9
06.09.2012.
u 19:25

VIDEO: Bicikl nema pedale ni sjedalo, a "vozač" je za njega pričvršćen remenjem. Kada "vozač" postigne dovoljnu brzinu, noge može "zakačiti" na stražnji kotač

Fliz je novi dizajnerski hit koji bi se uskoro mogao pojaviti na njemačkim ulicama za kojim će se zasigurno okretati mnogi. Naime, riječ je o biciklu koji nema pedale ni sjedalo, a "vozač" je za njega pričvršćen remenjem. Umjesto pedaliranja svaki "flizovac" kretat će se hodajući ili trčeći, pomalo podsjećajući na Kremenka, a kad postigne dovoljnu brzinu, noge može "zakačiti" na stražnji kotač.

Inspiraciju za ime svog izuma dizajneri Tom Hambrock i Juri Spetter pronašli su u riječi "flitzen" (fijukati, prozujati), donosi Daily Mail, a misao vodilja prilikom stvaranja Fliza bila im je osmisliti način zdravog i ekološkog načina kretanja u prenapučenim urbanim sredinama.

>>Elektrobicikl ''made in Croatia'' lakoćom vožnje već osvaja svijet

Ključne riječi

Komentara 19

PA
paky4444
20:00 06.09.2012.

Beskoristan izum, nema neke ozbiljnije iskoristivosti i nije napisano koliko košta taj nazovi "bicikl". Bilo bi zanimljivo da su snimili video kako momak vozi kad pada kišica i da se dobro nasmijemo gluposti.

C5
c523h231
20:04 06.09.2012.

sve u redu samo...cuvajte glavu u slucaju pada...da nebi se otrgnula.

HE
hellbani
19:54 06.09.2012.

po mom misljenju... losa spravcica ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije