Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK BROJ POGINULIH

VIDEO Izraelski medij: Hamas je pogodio bolnicu u Gazi, imamo snimke koje to potvrđuju

Aftermath of hospital blast in Gaza City
Foto: Stringer/REUTERS
1/35
18.10.2023.
u 21:19

Voditeljica Levi Yonit kazala je tijekom priloga kako sve potvrđuje i vrijeme lansiranja napada koje je bilo u 18.59 sati po lokalnom vremenu. Na kameri su vidljive rakete koje se ispaljuju u zrak, a koje potom odmah padaju na područje bolnice

Izraelski medij N12News objavio je snimku za koju vjeruje da je neuspjeli Hamasa na Izrael, u kojem je raketa pala na parkiralište bolnice Al Ahli u Gazi. Inače, Hamas je ranije optužio Izrael za bombardiranje bolnice u kojoj je ubijeno oko 500 ljudi tijekom ovog utorka. Izraelska vojska odmah je demantirala navode, govoreći kako je raketa poslana s položaja Islamskog džihada unutar Pojasa Gaze. 

Voditeljica Levi Yonit kazala je tijekom priloga kako sve potvrđuje i vrijeme lansiranja napada koje je bilo u 18.59 sati po lokalnom vremenu. Na kameri su vidljive rakete koje se ispaljuju u zrak, a koje potom odmah padaju na područje bolnice. Izraelsko stajalište o cijeloj situaciji prihvatio je i Joe Biden koji je danas posjetio Izrael, navodeći kako je ''bijesan'' zbog smrti velikog broja ljudi.

- Ovo je dokaz tvrdnji Izraela da su rakete ispaljene na bolnicu došle iz Pojasa Gaze, a ne Izraela. Ovo je kamera Channela 12 iz grada Netivot koja ima pogled na Pojas Gaze, vidljivo je kako je snimano vrijeme u 18.59 sati. Vidite rakete u desnom kutu i eksploziju nakon toga - kazala je. 

Inače, zbog sve većeg gnjeva arapskog svijeta prema Zapadu, u zemljama EU podignuta je razina sigurnosti na najvišu razinu jer se strahuje od terorističkih napada. Danas su Molotovljevim koktelima napadnute sinagoge u Njemačkoj i Francuskoj, a strahuje se i od terorističkih napada na ulicama europskih gradova. Nekoliko regionalnih zračnih luka u Francuskoj bilo je evakuirano u srijedu dopodne nakon "dojava o bombi" poslanih elektroničkom poštom, a neke su nastavile raditi nakon provjere, doznaje se od više izvora.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Suzavac je ispaljen u blizini američkog veleposlanstva u Libanonu na prosvjednike nakon napada na bolnicu u Gazi

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
22:19 18.10.2023.

Vlasti u Gazi su predložili da slučaj istraži međunarodni sud za ratne zločine u Haagu. Siguran sam da će Izrael na to pristati. Ako nisu odgovorni, to će im biti u interesu.

SK
skiline222
22:16 18.10.2023.

pa jel ti picu raznosiš i na blistom istoku da si možeš dozvoliti ovakve tvrdnje?

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
21:59 18.10.2023.

Tko želi pročitati nešto o Izraelu i shvatiti to kakva je to tvorevina neka ode na stranice Amnesty Internationala i potraži članak od 01. veljače 2022. godine s naslovom.: "Israel’s apartheid against Palestinians: a cruel system of domination and a crime against humanity". Pametnom dosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije