Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO JU JE RAZLJUTIO

VIDEO Časna sestra u akciji: Oborila aktivista koji je prosvjedovao protiv gradnje crkve

Twitter screenshot
18.10.2023.
u 20:22

Kao odgovor na nezadovoljstvo aktivista koji su prosvjedovali ispred građevinskog zemljišta, časne sestre su se zabarikadirale ispred gradilišta, a sve je eskaliralo kada su aktivisti krenuli uništavati opremu

Prosvjed oko gradnje crkve u Saint-Pierre-de-Colombieru, mjestu na jugu Francuske, pretvorio se i u fizički sukob, i to između aktivista i časnih sestri. Cijeli incident dogodio se ovog ponedjeljka, a kamere su i snimile što se točno dogodilo. Naime, zbog obnove Crkve u toj regiji pobunili su se zeleni aktivisti, i to navodno jer bi njena izgradnja potencijalno mogla ugroziti rijetke biljke koje tamo rastu.

Kao odgovor na nezadovoljstvo aktivista koji su prosvjedovali ispred građevinskog zemljišta, časne sestre iz tog mjesta odlučile su se zabarikadirati tijekom noći i stvoriti ''ljudski štit'' kako bi se gradnja neometano nastavila, prenosi GB News. U jednom trenutku aktivisti su i počeli uništavati opremu s gradilišta, što je jako naljutilo časne sestre.

Na snimci koja se širi društvenim mrežama, časne sestre naganjale su aktiviste po zemljištu, a u jednom trenutku su jednog je časna sestra i oborila na pod. To i dalje nije zaustavilo aktiviste koji su nastavili uništavati materijal. Ova snimka proširila se po cijeloj Francuskoj, a brojni su i komentirali cijelu situaciju.

- Povijest vam je pokazala da se ne zezate sa ženama iz Francuske - komentirao je netko uz fotografiju Ivane Orleanske. 

Komentara 15

Avatar nisam_robot
nisam_robot
21:12 18.10.2023.

Haha, baš me zanima dali je ikada postojala neka đamija u Francuskoj koja se gradila na mjestu sa rijetkim biljkama? Sigurno da. Ali mala jajca znaju uvijek biti posebno velika kada se unaprijed zna da se pakosti nekome od koga ne prijeti nikakva opasnost za zdravlje i život. Tako da su Katolici rado viđena i tražena žrtva. Dok se sa ovim drugima radije solidarizira prije neg što se dobije po ušima.

FR
franco1
21:21 18.10.2023.

Besposlicari koji ne zele raditi vec bi samo demonstrirali i "borili" se za neka prava. Ljudi koji su na poslu, nemaju vremena doci i unistavati gradjevinski materijal jer rade. Ovi da rade i mogu si priustiti auto ili avionsku kartu za negdje, ne bi nikada demonstrirali pod ovako stupidnim izgovorima i ne bi bili "zeleni" (u prevodu, lijevi fasisti). Kao i svi kompleksi, misle - "ako ja ne mogu imati auto ili kucu/crkvu, onda neka nitko drugi isto nema."

VO
Voksratio
21:26 18.10.2023.

Nazovite lika pravim imenom TERORISTA ne aktivista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije