Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin kod brčkog

Vezao i do smrti mučio bračni par hrvatskih gastarbajtera

bih policija
Arhivska fotografija
03.04.2012.
u 18:35

Suprug Martin (61) podlegao je ozljedama, dok je supruzi Janji (58) slomljeno lice i čeljust

Hrvatski povratnik Martin Jozić (61) iz sela Boće kod Brčkog, otac četvero djece, na smrt je pretučen prilikom razbojstva u njegovoj kući koje se dogodilo sinoć, dok je teške ozljede zadobila njegova supruga Janja (58). Ona se trenutačno oporavlja u tuzlanskoj bolnici. Krvava pljačka dogodila se oko 21.30, a susjedi tvrde da su prije toga vidjeli nepoznatog visokog i mršavog muškarca blizu kuće. No, na to nisu obraćali osobitu pozornost, vjerojatno misleći da je u pitanju poznanik nesretnih supružnika, koji su u nedjelju stigli iz Austrije kako bi proslavili Uskrs s obitelji. Njihov dolazak očito nije ostao neprimijećen.

Slomljeno lice

– Martin je u bolnicu primljen sat vremena nakon ponoći, ali su ozljede glave bile kobne. Njegova supruga ima slomljeno lice i čeljust. Ona se nalazi izvan životne opasnosti, kaže bolnička glasnogovornica Amra Odobašić. Prema rekonstrukciji događaja, maskirani muškarac ušao je u kuću stolara Martina Jozića i likvidirao ga udarcima palice u garaži.

– Jedan je susjed vidio kako pokraj kuće Jozića stoji jedan visok i mršav tip. Mislio je da je riječ o radniku jer je Martin cijeli dan spremao garažu i palio korov oko kuće. Međutim, kada se vatra nekontrolirano počela širiti, susjed je pošao vidjeti što se događa i zatekao pretučene supružnike. Martin je okrvavljene glave ležao u garaži i jedva davao znakove života. Janju je zatekao u dnevnom boravku i njoj je bila slomljena čeljust – pričaju šokirani mještani, napominjući da je to drugi brutalni razbojnički prepad u posljednje vrijeme u Boću. Nedavno je teško pretučen i opljačkan povratnik Mate Dilberović.

Supružnike Jozić napadač je vjerojatno tukao i mučio kako bi mu kazali gdje je njihov novac i dragocjenosti. Nakon što je razbojnik otišao, prvi je na mjesto događaja stigao Janjin brat Ivo Franjić.

Vezanih ruku

– Sestra me nazvala i rekla da je netko napao i pretukao. Ona nije ni znala da joj muž leži u garaži. Odmah sam nazvao hitnu, a budući da nisam mogao naći ključeve, otišao sam u ljetnu kuhinju koja je povezana s garažom i tamo zatekao Martina.

Bio je vezanih ruku, a na glavu mu je bila navučena vreća.

– Ono ne može učiniti čovjek – ogorčeno je rekao Franjić, dodajući da je našao komad vodovodne cijevi kojom je napadač udarao Martina i Janju.

Nakon ovog brutalnog razbojstva institucije vlasti u Distriktu konačno su se digle na noge. Na zahtjev hrvatskih stranaka prekinuta je redovna sjednica Vlade i zatražene su informacije iz policije, čiji je šef Goran Lujić obećao je da će učiniti sve da pronađu i uhite razbojnika. Selo Boće posjetili su predstavnici tamošnje Vlade i policije kako bi izrazili sućut te se upoznali sa stanjem sigurnosti i porazgovarali s uznemirenim mještanima.

Ivo Anđelović, predsjednik Mjesne zajednice, podsjetio ih je da su se u posljednjih mjesec i pol dogodila dva razbojnička napada.

– Velika je nesigurnost u selu. Uplašeni su ljudi koji su namjeravali doći ovdje za vrijeme blagdana. Policija mora pronaći počinitelje ovih razbojstava jer u protivnom mještani se namjeravaju samoorganizirati kako bi se zaštitili – zaključio je Anđelović. Policija vjeruje da je u oba slučaja riječ o jednom počinitelju. Istraga traje.

Ključne riječi

Komentara 96

AB
ABESINAC
20:12 03.04.2012.

Dobro vece,ako sada zakaze policija pa onda sud sta da covjek radi??Imali pravo braniti se u svom domu??Imali pravo pucati i cak i ubiti?? treba da komsija komsiju pazi susjed susjeda i sve tako. Najpametnije je ako ti netko nepoznat nagazi u dvoriste otresiga pa nek bude sta bude.

CR
cruela
21:05 03.04.2012.

03.04.2012. u 20:56h CrimsonKing je napisao/la: Naravno, cruela. Trebace im. Nismo mi jos konacno prekrstili stvari, znate. Jos ne. Neko mora da nestane sa ovih prostora da bi ovaj deo sveta mogao konacno da zivi punim plucima i da ugleda lepse dane i bolju buducnost. : ) Ponavljanje je majka mudrosti, u iznimnim slučajevima majka gluposti. Uvijek nanovo ponavljanje izgubljenih ratova je što? Utvrđivanje gradiva? Nikad nećete disati punim plućima jer vas guše mitovi. Nema vam spasa, ali sanjati nije zabranjeno.

DU
Deleted user
19:46 03.04.2012.

admine meni si obrisao kaomentar a frendu nisi? gledaj paradu i nadji si uzor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije