Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministri u Varaždinu

Vesna Pusić: Iz hrvatske politike izbačen je bahatluk

Vesna Pusić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.09.2014.
u 19:58

Doda li se ovome da je ujutro u Varaždinu bio i ministar Vedran Mornar, zbog uštede i racionalizacije doista ne bi bilo loše da je u Varaždinu odmah održana i sjednica Vlade RH

– Varaždinska županija ima ljubaznu i pristojnu vlast, bez bahatosti i nadmetanja. Nitko ne govori "ja, pa ja, pa ja". Ovo je važan element u agendi hrvatske politike za budućnost, hrvatske politike iz koje je izbačen bahatluk – izjavila je potpredsjednica Vlade RH Vesna Pusić na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Varaždinu u ponedjeljak navečer.

Ako su ove riječi bile upućene njezinu prethodniku Radimiru Čačiću, valja napomenuti da njega, iako je bivši varaždinski župan, nije bilo na sjednici. Uz bok Vesni Pusić sjedili su ministri Siniša Hajdaš-Dončić i Mirando Mrsić, kao i HNS-ovi župan Predrag Štromar i gradonačelnik Goran Habuš te potpredsjednik Sabora RH Milorad Batinić.

Doda li se ovome da je ujutro u Varaždinu bio i ministar Vedran Mornar, radi uštede i racionalizacije doista ne bi bilo loše da je u Varaždinu odmah održana i sjednica Vlade RH. Ministar Mrsić pak je u kraćem govoru domaćinima, ali i predstavnicima ostalih županija, poručio kako nikakve državne strategije neće uspjeti ako ne budu provedene u županijama i gradovima, bez obzira na to tko je u njima na vlasti.

Dometnuo je i kako nam Europa neće dati sredstva na lijepe oči, već trebamo programe i inicijative, na kojima se on i ministri "iskrvljuju". Misao je sjajno zaokružio poručivši domaćinima koji su slavili Dan županije:

 – Želim da se čujemo za godinu dana i da tada čujemo da ste odlično iskoristili EU fondove, da opet Varaždin bude predvodnik u Hrvatskoj. Poneki su se u dvorani varaždinskog HNK, koje je nedavno dobilo status nacionalnog kazališta, upitali kakva je to onda sinergija i vertikala, a kamoli perspektiva u privlačenju novca iz EU fondova, kad će se čuti tek za godinu dana.

>> Čačić u Varaždinu: Otvoreni smo za koaliciju s HDZ-om, ali ne prije izbora

Komentara 43

0
0
20:03 08.09.2014.

Isuse bože...pa ovo nema nigdje koliko nas žele napraviti slijepcima.

LI
Livi
20:25 08.09.2014.

To bi trebao biti vic godine. Ona se ugledala u Mesica, pa misli da ce dobiti i drugi mandat. Njoj bahatost nije zasjesti nezasluzeno na tudu upravnicku stolicu bez diploma, po stranackoj ili bolje receno rodbinskoj liniji kao sto je bio slucaj u istarskom HEP-u. Ako ovakva laz nije kaznjivo djelo, onda bi sigurno bilo da je ta ista Vesna Pusic svojom lazi optuzila Vukojevica za silovanje Bosnjakinje i za tu laz nikad nije bila kaznjena.

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
20:31 08.09.2014.

Uveli ste nesposobnost i izdaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije