Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

VERN' - br. 1 - privatno visoko učilište u Hrvatskoj

VERN
VERN
PR
Autor
PR članak
21.12.2011.
u 11:44

Hrvatski građani, u posebnom istraživanju kvalitete QUDAL, ocijenili su Veleučilište VERN' najkvalitetnijim privatnim visokim učilištem u Republici Hrvatskoj...

Unazad desetak godina u Hrvatskoj su osnivana privatna visoka učilišta, čiji je broj u posljednjih nekoliko godina značajno porastao. Mnogo se rasprava vodi o njihovoj kvaliteti i usporedbi s državnim fakultetima.
 
Zanimljivo je vidjeti stoga kako na kvalitetu privatnih visokih učilišta u Hrvatskoj gledaju hrvatski građani.

U posebnom istraživanju kvalitete QUDAL - QUality meDAL, koje je proveo međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK na reprezentativnom uzorku za opću populaciju RH, uvjerljivo najveći broj glasova za kvalitetu u kategoriji "Privatna visoka učilišta" osvojilo je Veleučilište VERN'.
 
Glasovati su mogli samo oni građani Republike Hrvatske koji ili imaju osobno iskustvo korištenja usluga privatnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj, ili takvo iskustvo imaju njima bliske osobe.
 
Istraživanje QUDAL - MEDIA - QUality meDAL provedeno je u potpunosti u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraivačkih stručnjaka (ESOMAR).

Anketno pitanje za ovu kategoriju glasilo je: Zamislite da ste bogati. Zamislite da imate neograničeno sredstava na bankovnom računu. Zamislite da pri odabiru usluge visokoškolskog obrazovanja odlučujete isključivo i samo ona osnovu kvalitete. Koje biste tada privatno visoko učilište u Hrvatskoj naveli kao najkvalitetnije? Nemojte molimo odgovarati na brzinu. Ne navodite ono visoko učilište koje vam prvo padne na pamet ili koje se najviše reklamira. Dobro promislite i navedite nam privatno visoko učilište za koje smatrate da uistinu nudi najveću razinu kvalitete u Republici Hrvatskoj?.
 
Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi naziv jednog privatnog visokog učilišta za koje smatraju da u Hrvatskoj nudi najveću razinu kvalitete.
 
Najveći broj glasova građana i uvjerljivu prvu poziciju u ovom jedinstvenom istraživanju kvalitete osvojio je – VERN' (44% opredjeljenih; 9,9% anketiranih). Na drugom mjestu, s velikim zaostatkom, pozicionirala se Visoka poslovna škola Libertas (5,3% opredjeljenih /1,2% anketiranih). Na trećem mjestu pozicionirala se Zagrebačka škola ekonomije i managementa (4,4% opredjeljenih, 1% anketiranih)...

Robert Slavečki, direktor QUDAL - QUality meDAL istraživanja kvalitete u Republici Hrvatskoj  zaključuje: ...ovo istraživanje pokazuje da gotovo 10% hrvatskih građana smatra VERN' najkvalitetnijim privatnim visokim učilištem u Hrvatskoj. Obzirom da je u Hrvatskoj, prema službenim podacima, oko 20% visokoobrazovanih, rezultat koji je ostvario prvoplasirani VERN' vrlo je visok i respektabilan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?