Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJI PDV

Veljko Ostojić: Ugostitelji moraju sniziti cijene ako žele niži PDV

Veljko Ostojić (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
04.01.2012.
u 13:28

Strukovne udruge morat će se obvezati svojim potpisima na sporazum da će smanjenje PDV-a tržište osjetiti, odnosno da će restorani, primjerice, sniziti cijene

Sve je izvjesnije da će nova Vlada smanjiti stopu PDV-a za restorane, kampove i privatni smještaj na 10 posto, koliko otprije plaćaju hoteli. Međutim, uz smanjenje stope ide i niz uvjeta, otkrio je na prvom službenom susretu s novinarima održanom u srijedu ministar turizma Veljko Ostojić.

Strukovne će se udruge, kako je objasnio, morati obvezati svojim potpisima na sporazum da će smanjenje PDV-a tržište osjetiti, odnosno da će restorani, primjerice, sniziti cijene. Drugi će uvjet biti da se – ako u početnoj fazi ne bude mogućnosti za novo zapošljavanje – ne otpušta zaposlene, a treći da se ulaže u podizanje kvalitete usluge i konkurentnosti.

– Bez takvog dogovora ne može biti sniženja stope PDV-a – bio je jasan Ostojić dodajući i da se nada kako će korekcija stope poreza na dodanu vrijednost obilježiti ovogodišnju turističku sezonu. U priči o smanjenju PDV-a, inače, najmanje se spominju putničke agencije, koje također plaćaju punu stopu od 23 posto. Prešućivanje nije slučajno. Na njih će se korekcija, kako doznajemo, odnositi ograničeno.

Ključne riječi

Komentara 73

ZA
zagrepcaninb
16:09 04.01.2012.

blago nama s bedacima kakav je Ministar. tip uopće na razumije logiku PDVa. a k tome je Ministar. zaista, svaka budala može postati Ministar. kukuriku. veli snizi cijenu da bi dobio manji PDV. tip ne razmije da postoji ulazni PDVV na robu i usluge koje ugostitelj kupuje i izlazni na robu koju prodaju. razliku između ulaza i izlaza ugostitelj, ako je u njegovu korist, potražuje od Države. i nikada je ne dobije. barem ne od Hrvatske države.vani je nešto drugo. dakle, mala i velika djeco, ništa od smanjenja PDVa. zaškaj? zato što bi Država još više bila dužna. onima kojima snizi izlazni PDV. jer i ovako im je dužna. a vi si maštajte. i kukuričite. kukuriku.

KA
kaos4
16:57 04.01.2012.

Predlažem Vladi da još jedan puta preispita svoj prijedlog.Zašto? 1.smanjenje PDV bitno će uticati na smanjenje prihoda proračuna 2.smanjenjem PDV neće kompenzirati prihod proračuna većom potrošnjom u sektoru ugostiteljstva 3.kada su turisti u pitanju cijene naših usluga su konkurentne cijenamaama zemalja iz kojih dolazi većina turista 4.smanjenje PDV naš građanin neće osjetiti jer ni jedan ugostitelj radi 10%smanjenja neće smanjiti cijenu svojih usluga Ministru predlažem da uvede efikasnije kontrole i veće kazne za rad na crno i neprijavljivanje prometa, a da poslije toga razmišlja o smanjenju stope PDV.

EU
eurobanana
17:02 04.01.2012.

kaos4 . upravo sam t o i napisao sa sdrugim tum,acenjem . braniteli koliko ih poznam u mirovini svi RADE NA CRNO ili FUSCH . ugostitelje koje u PODSTRANI ppoznajem imaju uposlene CRNJAK . kad ih pitam zasto . odgovaraju \"pravna drzava A mi smo isto \"PRAVNI\" . neka dokazuju poput Salamandera ili POLJANCICA . nismo KRIVI dok nismo OSUDJENI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije