Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treslo tri minute

Veliki potres zatresao Papuu Novu Gvineju

papua nova gvineja
gmaps
17.04.2013.
u 08:21

Potres magnitude 6,8 pogodio je sjevernu obalu Papue Nove Gvineje, natjeravši stanovnike u bijeg zbog straha od tsunamija

Snažan potres pogodio je sjevernu obalu Papue Nove Gvineje, natjeravši stanovnike u bijeg zbog straha od tsunamija, prenosi BBC News.

Potres, prema podacima  USGS-a (United States Geological Survey), imao je magnitudu od 6,8, a tlo se treslo tri minute. Upozorenje za  tsunami nije izdano, a zasad nema izvješća o ozbiljnijim oštećenjima ili ozlijeđenima.

Potres se dogodio u 8.55 po lokalnom vremenu, odnosno sinoć u 23.55 prema našem vremenu, s epicentrom 19 km istočno od grada Aitapea.

Primorski grad Aitape devastiran je 1998. kada je veliki potres izazvao tsunami koji ubio više od dvije tisuće ljudi.

Potresi takve jačine uobičajeni su u siromašnoj Papui, koja se nalazi na Pacifičkom vatrenom prstenu, poznatom po čestim seizmičkim aktivnostima zbog trenja između tektonskih ploča.

Potres magnitude 6,6 pogodio je zemlju u nedjelju, ali nema izvješća o šteti ili ozlijeđenima.

 

>>Papuu pogodilo više jakih potresa, poginule majka i kći

>>Snažan potres od 7,8 stupnjeva pogodio Iran

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije