Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promijenili župe

Velika smjena svećenika: Pronađite svog župnika!

katedrala,kaptol
Borna Filić/PIXSELL
16.07.2013.
u 10:18

Na stotine župnika i kapelana u Zagrebačkoj nadbiskupiji promijenilo je župe. Donosimo imena premještenih

Na stotine župnika i kapelana u Zagrebačkoj nadbiskupiji promijenilo je župe. Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije upravo je objavio sva imena premještenih i razriješenih svećenika, koja prvi objavljujemo:

Središnje nadbiskupijske ustanove

 U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu mr. Milan Pušec razriješen je službe duhovnika, a duhovnikom je imenovan Vlado Razum, dosadašnji župnik u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici. U Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu službe odgojitelja razriješen je Mirko Matasović, a odgojiteljem u istom sjemeništu imenovan je Josip Đurin, svećenik Varaždinske biskupije. Na Nadbiskupskom duhovnom stolu razriješen je službe nadbiskupskog tajnika Josip Horvat, a nadbiskupskim tajnikom imenovan je Tomislav Kasić, dosadašnji župni vikar u župi sv. Pavla u Zagrebu - Retkovec. Kanonikom Prvostolnog kaptola zagrebačkog imenovan je mr. Josip Kuhtić, rektor katedrale i prebendar, a članovima Zbora prebendara prvostolne crkve zagrebačke imenovani su Ilija Žugaj, dosadašnji župnik u Šestinama, i Branko Picek, dosadašnji župnik u župi sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu. Zbog navršene kanonske dobi i zdravstvenih razloga umirovljeni su: mons. Ivica Kecerin, Juraj Tomec i Ante Rotim.

Promjene u arhiđakonatima grada Zagreba

A) Katedralni arhiđakonat

U župi Pohoda BDM u Zagrebu, na Dolcu, mons. Ivica Kecerin razriješen je župničke službe, a župnikom je imenovan Zlatko Golubić, dosadašnji župnik u Markuševcu. U župi sv. Ivana Krstitelja-Nova Ves Branko Picek razriješen je župničke službe, a župnikom je imenovan Alojzije Žlebečić, dosadašnji župnik u župi Krista Kralja u Zagrebu. Ilija Žugaj razriješen je župničke službe u župi sv. Mirka u Šestinama, a župnikom u Šestinama imenovan je mr. Robert Šreter, dosadašnji direktor Kršćanske sadašnjosti. Dragutin Goričanec, nadbiskupski povjerenik za osobe s posebnim potrebama i duhovni asistent u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, razriješen je službe upravitelja župe Presvetog Srca Isusova u Kliničkoj bolnici »Sestara milosrdnica« u Zagrebu, a župnikom u istoj župi imenovan je Josip Malković. Vinko Tomić razriješen je župničke službe u župi Bezgrešnog začeća BDM u Zagrebu - Malešnica-Oranice, a župnikom je imenovan Alfred Kolić. Zlatko Pavetić razriješen je službe upravitelja župe bl. Ivana Merza u Zagrebu - Špansko, a upraviteljem iste župe imenovan je Marko Vuković, dosadašnji župni vikar u Velikoj Gorici.

Župničke službe u župi Krista Kralja u Zagrebu razriješen je Alojzije Žlebečić, a novim upraviteljem župe imenovan je Domagoj Vuletić, dosadašnji upravitelj župe u Mihovljanu. Josip Đurbek razriješen je župničke službe u župi Uzašašća Gospodnjega u Zagrebu - Sloboština, a upraviteljem zagrebačke župe Uzašašća Gospodnjega imenovan je Vlado Letinčić, dosadašnji župni vikar u župi sv. Blaža u Zagrebu. U zagrebačkoj župi sv. Leopolda Mandića na Ljubljanici - Voltino razriješen je župničke službe Davor Štuljan, a novim upraviteljem župe imenovan je Željko Lovrić, dosadašnji upravitelj zagrebačke župe sv. Terezije. Novim upraviteljem župe sv. Terezije od Djeteta Isusa imenovan je Ivan Cestar, dosadašnji upravitelj župe u Domaslovcu - Samobor. Fra Nikola Barun, TOR, razriješen je župničke službe u župi sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu, a župnikom je imenovan fra Vice Blekić, TOR.

Službe župnog vikara u katedralnom arhiđakonatu razriješeni su: dr. Danijel Crnić u župi Tijela Kristova u Sopotu, mr. Bruno Matos u župi Svete obitelji-Zagreb, Vlado Letinčić u župi sv. Blaža u Zagrebu, Kornelije Grgić u župi sv. Petra u Zagrebu, Nikola Jurković u župi BDM Žalosne u Španskom-Zagreb, Kristijan Gatarić u zagrebačkoj župi sv. Leopolda Mandića u Ljubljanici - Voltino i u župi Blagovijesti - Navještenja Gospodinova u Vrbanima, Piotr Maj u župi Krista Kralja u Trnju, Przemysla Palmowski u župi sv. Terezije u Zagrebu. Službe župnog vikara u zagrebačkoj župi sv. Franje Ksaverskog razriješen je fra Tomislav Vrsaljko, TOR. U zagrebačkoj župi Gospe Lurdske službe župnog vikara razriješeni su fra Josip Čugura i fra Josip Šimić. U zagrebačkoj župi Duha Svetoga na Jarunu razriješen je službe župni vikar don Josip Kaić, SDB, a u župi Sv. Ane u Rudešu don Ivo Zečević.

 Župnim vikarima u katedralnom arhiđakonatu imenovani su: Tomislav Hačko u župi sv. Blaža u Zagrebu, Josip Horvat, dosadašnji nadbiskupski tajnik, koji je istodobno upućen na studij pastoralne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, u župi sv. Petra u Zagrebu, Kornelije Grgić u župi BDM Žalosne u Španskom, Mirko Matasović u župi Blagovijesti - Navještenja Gospodinova u Vrbanima, Ivan Bingula, mladomisnik, u župi Krista Kralja u Trnju, don Filip Tomić, SDB, u župi Duha Svetoga na Jarunu te don Vjekoslav Kanić, SDB, u župi Sv. Ane u Rudešu.

B) Remetsko-sesvetski arhiđakonat

Župničke službe u Brckovljanima razriješen je Dragutin Mostečak, a novim župnikom imenovan je mr. Milan Pušec, dosadašnji duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. U župi sv. Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu župničke službe razriješen je Zlatko Golubić, a novim župnikom imenovan je Josip Đurbek, dosadašnji župnik u župi Uzašašća Gospodnjega u Zagrebu - Sloboština. Ivan Torbar razriješen je župničke službe u Čučerju, a novim župnikom u Čučerju imenovan je Dragutin Mostečak, dosadašnji župnik u Brckovljanima. Josip Žagar, radi liječenja i oporavka, razriješen je župničke službe u župi Bl. Pape Ivana XXIII, u Dubravi, a novim župnikom imenovan je Kristo Brkić, dosadašnji župnik u župi Muke Isusove u Vukomercu - Zagreb. Župničke službe u Granešinskim Novakima razriješen je dr. Tomislav Markić, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, a novim župnikom imenovan je Vladimir Trkmić, dosadašnji župnik u Tuhlju. Župničke službe u župi sv. Pavla u Retkovcu razriješen je Dragutin Cerovečki, a novim župnikom imenovan je Vinko Tomić, dosadašnji župnik u župi Bezgrešnog Začeća BDM u Zagrebu - Malešnica-Oranice.

Župničke službe u Vukomercu razriješen je Kristo Brkić, a novim župnikom imenovan je dr. Danijel Crnić, dosadašnji župni vikar u Sopotu. U župi Rođenja BDM Šanci-Savica župničke službe razriješen je Juraj Oštarjaš, a župnicima in solidum imenovani su Piotr Maj, župnik moderator, i Przemyslaw Palmowski, župnik in solidum. Krešimir Bulić, razriješen je župničke službe u župi sv. Vida u Petruševcu, a novim upraviteljem župe u Petruševcu imenovan je Ante Barišić, dosadašnji župni vikar u Sesvetama.

Službe župnog vikara u remetsko-sesvetskom arhiđakonatu razriješeni su: Josip Godlewski, CPPS, u Dugom Selu, Miroslav Markić u Granešinskim Novakima, Darko Bručić Pavuk u Ivanjoj Reki i Jelkovcu, Tomislav Kasić u Retkovcu, Ante Barišić u Sesvetama, Marko Rac u Sesvetskom Kraljevcu. Župnim vikarima imenovani su: Kristijan Gatarić u Ivanjoj Reki i Jelkovcu, mr. Bruno Matos u Brestju, uz obvezu da nastavi studij filozofije na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, Nikola Jurković u Retkovcu, Damir Ivanek u Dugom Selu, Marko Baršić, mladomisnik u Sesvetama, i Kristijan Stojko, svećenik Varaždinske biskupije, u Sesvetskom Kraljevcu. Fra Mijo Šarčević imenovan je župnim vikarom u župi sv. Leopolda B. Mandića u Dubravi.

Promjene u Karlovačko-goričkom arhiđakonatu

U župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu razriješen je župničke službe Norbert Ivan Koprivec, a župnikom je imenovan Dražen Karačić, dosadašnji župnik u Svetom Križu Začretje. O. Mario Fundak, OSPPE, razriješen je službe upravitelja župe BDM Snježne u Kamenskom, a o. Juraj Domšić, OSPPE, imenovan je župnikom. U župi sv. Jurja u Draganiću župničke službe razriješen je Stjepan Prugovečki, a župnim upraviteljem imenovan je Miroslav Lesičar. U župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu službe župnog vikara razriješen je Damir Ivanek.

Promjene u Turopoljskom arhiđakonatu

U župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici župničke službe razriješen je Vlado Razum, a župnikom je imenovan Norbert Ivan Koprivec, dosadašnji župnik u župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu. Ante Rotim razriješen je župničke službe u Donjoj Lomnici, a župnikom je imenovan Ivan Torbar, dosadašnji župnik u Čučerju. Župničke službe u Šćitarjevu razriješen je Eugen Kropek, a župnikom je imenovan Stjepan Tenšek, dosadašnji župnik u Kraljevcu na Sutli. Vlado Bogdan razriješen je župničke službe u župi Sv. Anastazije u Samoboru, a župnikom u Samoboru imenovan je Davor Štuljan, dosadašnji župnik u zagrebačkoj župi sv. Leopolda Mandića na Ljubljanici - Voltino. Službe upravitelja župe u Domaslovcu-Samobor razriješen je Ivan Cestar, a novim upraviteljem župe imenovan je Branimir Budinski, dosadašnji župni vikar u Mariji Bistici. Župničke službe u Kupincu razriješen je Juraj Tomec, a župnikom je imenovan Juraj Oštarjaš. Župničke službe u Kotarima razriješen je fra Lovro Jelušić, TOR, a župnikom je imenovan fra Petar Grubišić, TOR. U župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici službe župnog vikara razriješen je Marko Vuković, a Josip Mudronja, mladomisnik, imenovan je novim župnim vikarom.

Promjene u Zagorskom arhiđakonatu

 U župi Uzvišenja Svetoga Križa u Začretju župničke službe razriješen je Dražen Karačić, koji je razriješen i službe privremenog upravitelja župe u Radoboju. Župnim upraviteljem u Svetom Križu Začretje imenovan je Zlatko Pavetić, dosadašnji upravitelj župe Bl. Ivana Merza u Zagrebu - Špansko. Župničke službe u Radoboju razriješen je Ivan Bračun, a župnikom je imenovan Tomislav Novosel, dosadašnji župnik u Bistri. Mons. Zlatko Koren razriješen je privremene uprave župe u Zlataru, a župnikom u Zlataru imenovan je Dragutin Cerovečki, dosadašnji župnik u župi Sv. Pavla u Retkovcu - Zagreb. U župi Sv. Ane u Loboru Ivan Mikec razriješen je župničke službe, a upraviteljem župe imenovan je Vladimir Drnetić, dosadašnji upravitelj župe u Pregradi. Župničke službe u Bistri razriješen je Tomislav Novosel, a upraviteljem župe u Bistri imenovan je Tomislav Kralj, dosadašnji župni vikar u Pregradi. Službe upravitelja župe u Mihovljanu razriješen je Domagoj Vuletić, a župnikom u Mihovljanu imenovan je Stjepan Prugovečki, dosadašnji župnik u Draganiću. Službe upravitelja župe Uznesenja BDM u Pregradi razriješen je Vladimir Drnetić, a župnikom u Pregradi imenovan je Ivan Mikec, dosadašnji župnik u Loboru.

U župi Uznesenja BDM u Tuhlju župničke službe razriješen je Vladimir Trkmić, a župnikom u Tuhlju imenovan je Dragutin Šengula. Župničke službe u Kraljevcu na Sutli razriješen je Stjepan Tenšek, a novim župnikom imenovan je Eugen Kropek, dosadašnji župnik u Šćitarjevu. Mr. Milan Dančuo razriješen je službe pastoralnog pomoćnika u Radoboju.

Službe župnog vikara u zagorskom arhiđakonatu razriješeni su: Branimir Budinski u Mariji Bistrici, Tomislav Kralj u Pregradi, Tomislav Hačko u Zaprešiću i Tomislav Škender u Brdovcu, koji je upućen na poslijediplomski studij moralne teologije u Rim. Novim župnim vikarima imenovani su Darko Bručić Pavuk u Zaprešiću, Miroslav Markić u Mariji Bistrici, a mladomisnik Filip Pavlović u Brdovcu.

>> Kaptol osvježio web i otvorio Facebook

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije