Odvjetnik Miljević:

'Velika je stvar što zahtjev Mamića nije odbačen u Strasbourgu, jer ih se odbaci 97,3 posto'

Sarajevo: Mamić pušten na slobodu i vraća se u Međugorje, ništa od izručenja Hrvatskoj
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
11.11.2022.
u 10:57

Budući da sva tri imaju svoj broj, znači da su ušlu u proceduru, a po informacijama od jučer, ušli su u aktivnu proceduru - pojašnjava odvjetnik Miljević

Rusija je pokušala izvrdti Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu pokrenuo je postupak protiv Hrvatske na temelju tužbi koje su podnijeli Zdravko i Zoran Mamić, a vezano za suđenje u takozvanoj aferi "Dinamo 1". Što to točno znači, iskomentirao nam je odvjetnik Veljko Miljević, koji u pojedinim postupcima zastupa. ili je zastupao, Zdravka Mamića.

- Da, počeo je, a velika je stvar i samo to što tužbe nisu odbačene. Naime, po podacima iz 2015., za pet prethodnih godina, čak se 97,3 zahtjeva iz Hrvatske odbacuje. Dakle, 2,7 posto se ne odbacuje. Budući su tužbe u slučaju braće Mamić podnesene u travnju i svibnju, bile bi odbačene već u lipnju da su bile za odbacivanje. Dakle, zaprimljene su i nisu odbačene, a ovo jučer, što je zasad samo interno priopćenje suda, odnosno korespondencija među strankama, znači da je naloženo Republici Hrvatskoj da se očituje na zahtjeve Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Milana Pernara i RH je na potezu.

Sva tri zahtjeva imaju svoj broj, a niti jedan zahtjev ne može dobiti broj ukoliko nije prošao proceduru i razmatranje da li će se uopće zaprimiti. Budući da sva tri imaju svoj broj, znači da su ušlu u proceduru, a po informacijama od jučer, ušli su u aktivnu proceduru - pojašnjava odvjetnik Miljević.

Dodaje kako će se do 28. studenog Republici Hrvatskoj dostaviti lista pitanja na koju ona mora odgovoriti.

>> VIDEO Ana Karamarko priznala krivnju: Osuđena na 10 mjeseci uvjetno, oduzima joj se 160 tisuća kuna

Komentara 8

PA
pappmisi
12:15 11.11.2022.

Pravda ce pobjediti !! Zivio nam Zdravko 100 godina u slobodi !!

SS
sokac sa drave
12:28 11.11.2022.

prajdilo100-Ne ne ima jedan a zove se Pavasovic,Miljevic mu nije ni do malog prsta.

IK
ivan.katic57
18:10 11.11.2022.

Mamici su u pravuU ovoj zemlju tko god je uspjesam skoci mu se za vrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije