Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi problemi

Veledrogerije obustavljaju isporuku lijekova bolnicama

novi-lijek
Arhivska fotografija
Autor
Sonja Hoffman
29.03.2012.
u 16:39

Obustava se događa zbog stotina milijuna kuna duga koji bolnice nisu platile ni nakon 1100 dana

Hrvatske veledrogerije od 1. travnja obustavit će ili smanjiti isporuku lijekova za 17 bolnica. Riječ je o stotinama milijuna kuna duga koji im bolnice nisu platile ni nakon 1100 dana. U prvom krugu obustave, jer proširenje liste blokiranih najavljeno je već za svibanj, bit će obustavljena isporuka lijekova zagrebačkom Sv. Duhu i Rockefellerovoj, te osječkoj, čakovečkoj i varaždinskoj bolnici, ali i bolnicama u Novoj Gradiški, Puli, Dubrovniku i Šibeniku.

Iz veledrogerija prije nekoliko su tjedana na problem upozorili ministra Rajka Ostojića, no on ih, kažu, nije shvatio ozbiljno. Naime, osim što bolnice zbog privremenog proračuna koji je na snazi do kraja ožujka veledrogerijama posljednja tri mjeseca nisu platile gotovo ništa, od 1. travnja, kada će Ostojić limite bolnica smanjiti za oko 10 posto, dugovi će dodatno rasti. To će utjecati i na produljenje listi čekanja jer će bolnice imati trećinu novca manje za materijal i lijekove. Iz obustave isporuke, poručuju iz veledrogerija, bit će isključeni lijekovi za dijalizu, trudnice, čak i za situacije u kojima je ugrožen život pacijenta, a bolnice će mjesečno dobivati onoliko lijekova koliki iznos plate za prethodni mjesec.

Veledrogerije su bolnice već obavijestile o “novom režimu” isporuke. Uznemireni Ostojić novi je sastanak sazvao za četvrtak i otkriva da još traži rješenje i nada se pomoći Ministarstva financija. Iz veledrogerija mu poručuju da na plaćanje ne mogu čekati dulje od 365 dana.

Komentara 7

MA
medjimurac.at
08:14 30.03.2012.

Nema problema ,linic ce to rijesit.Ajmo PDV 30 % !

ZO
zook
07:03 30.03.2012.

da več viđena igra hdz-a ali čudno je da država posluje još uvjek tako i sa tom ekipom , to e u rangu dobrog sf filma

ZJ
zivot je lijep
22:41 29.03.2012.

Ništa nova, ništa nova. Već viđena igra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije