Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velečasni Zlatko Sudac:
Povratak na članak

Dosta je prošlosti. Treba djeci dati budućnost

"Nije Isus došao osnovati religije. Zbog religija smo se poubijali. Isus je došao donijeti samo dvije zapovijedi ljubavi"

Komentari 21

MA
MarkoKosmicki
09:01 28.05.2016.

koliko je mrznje uvama laz vam je hrana zato vam smeta ju rijeci velecasnog sudca,ali svi cete jednog dana shvatiti....

VL
Avatar Ada
Ada
09:33 28.05.2016.

Vlč. Sudac iskreni direktan kao uvijek. Bog ga blagoslovio!

VL
Avatar Josip M
Josip M
09:00 28.05.2016.

Istinski smatram,kada bi sve državne,i vjerničke institucije,društva i pojedinci,osim povjesno, više prordile na onom za budućnost za što su zadužene.Hrvatska bi nam stvarno postala,raj na ovom djeliću europsog svjeta.Pisalo bi se više u mjesto o zatvorenim krugovima, o idejama za budćnost i poboljšanjima nekih važnih planova.

VL
DU
Deleted user
07:27 28.05.2016.

Pa ako kažeš da je dosta prošlosti i da se treba okrenut budućnosti onda si u pogrešnim novinama.

VL
JU
jurayy
07:54 28.05.2016.

Dobro jutro......

VL
DU
Deleted user
23:55 27.05.2016.

Pročitajmo članak... ništa loše nije napisao... danas profit tjera na sve više i više, ali dokle?.... a mržnja stvarno ubija- ali one koji mrze..... možda ne brzo, ali sigurno.... pa i zločesti ogorčeni komentari koje ostavljamo, ako se previše vežemomo uz to- sve to ostavlja neki trag na nama.... bolje da poseksamo ženu ili poljubimo dijete nego da visimo na netu... lp

VL
DU
Deleted user
21:40 28.05.2016.

Uistnu veliki dar propovjedanja je primio vlč. Sudac. Večernji, stavite ove lijepe poruke nade kao vijest dana!

VL
ST
Stipan
22:16 27.05.2016.

Crkva bi trebala zadržati samo dobra koja su joj potrebna za vjerska iskustva i milosrđe, kazao je papa Franjo talijanskim biskupima. Talijanski mediji odmah su počeli računati kolika dobra u nekretninama ima Crkva u Italiji pa iznose brojku od 2000 milijardi eura. Traganje za moći i novcem – Isusov je put put služenja, ali se često u Crkvi traga za moći, novcem i taštinom – kazao je papa Franjo u homiliji tijekom jučerašnje mise. Kazao je kako svećenici trebaju izbjegavati „mondene izazove“ koji razbijaju Crkvu te je upozorio na „penjače“ u karijeri koji uništavaju druge kako bi dospjeli što više. A preksinoć, na otvaranju 69. glavne skupštine Talijanske biskupske konferencije, koja se održava pod naslovom „Obnova klera“, papa Franjo kazao je kako svećenik nije birokrat, već zna da je ljubav sve i postaje blizak svakomu. Glede ekonomskih dobara, papa Franjo poziva na „zadržavanje samo onoga što je potrebno za vjeru i milosrđe Božjeg naroda“. Pozvao je kler da „napusti ambicije u karijeri i vlasti“. – Svećenik se približava plamenu i dopušta da on spali njegove ambicije za karijeru i moći – kazao je slikovito Franjo. Upravo jednostavan način života čini svećenika vjerodostojnim i približava ga poniznima, oslikao je Franjo biskupima lik svećenika, a to se njegovo promišljanje, dakako, ne odnosi samo na talijansku već i na Crkvu u cijelome svijetu. Crkva u Rimu posjeduje oko 25% ukupnih nekretnina, a u Italiji oko 20%. Prema jednom davnom proračunu talijanskog ministarstva financija, Italija ima oko 6000 milijardi eura nekretnina. Treba znati da je to katastarska vrijednost, koja je oko četiri puta manja od tržišne. Ako Crkva posjeduje četvrtinu tih nekretnina, onda bi se moglo kazati kako ima oko 1500 milijardi eura u nekretninama. Talijanska Crkva ima 9000 škola, 4000 bolnica i liječničkih centara... Vezani članak 8 promila poreza Od poreza (osam promila od plaćenog poreza talijanskih poreznih obveznika koji plaćaju Katoličkoj crkvi, ali mogu i drugim crkvenim zajednicama ili nevladinim neprofitnim ustanovama) talijanska Katolička crkva godišnje dobiva više od milijardu eura, od kojih na milosrđe potroši 245 milijuna, na potrebe klera 433 milijuna i na potporu klera 388 milijuna eura.

VL
HE
hellen3353
23:27 27.05.2016.

https://www.youtube.com/watch?v=ojLia2AXVug

VL
Avatar salaso
salaso
08:29 28.05.2016.

vljda je mislio reći da je dosta Hrvatske politokracije koja 25 godina koristi prošlost kao spin, ne bi li imala aktuelni big-brother show za svoje politikanstvo i optužbe na račun drugih....obični ljudi nemaju vremena za njihove igrice...samo 25 godina svi skupa ispaštamo zbog njihove neučinkovitosti i parazitiranju...katastrofa...

VL
Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:15 28.05.2016.

A kog vraga se Vecernjak mjesa u moje misljenje ...i jos jemput velim...ko vjeruje tom cirkusantu i hohstapleru....a ak Vecernjak provodi cenzuru moral bi najmanje polovicu komentara ovdje banirati...al to se dela kak smo se mi ko klinci igrali...kauboj puca iz pistolja bum bum bum...i ti si vani....

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:51 27.05.2016.

ok, doticnog (i od strane crkve skoro izopcenog) duhovnika osobno smatram hohstaplerom, no treba napomenuti da bez proslosti, odnosno poznavanja iste, nema sretne buducnosti. Mladji narastaji jednostavno moraju znati sto nam je donijela npr zajednica sa srbijom, da ne dao bog negdje u buducnosti ne naprave istu gresku kao i nasi stariji, pa da njihova djeca opet krvlju moraju istu platiti, i jos krvavije ispravljati, bas kao i mi.

VL
CR
CrniP
07:50 28.05.2016.

S obzirom na velicinu clanka o jednom poremecenom sveceniku, valjda ce Sudac preuzeti HDZ.

VL
DU
Deleted user
08:28 28.05.2016.

Joj, daj se više makni. Bavi se svojom vlastitom duhovnošću u nekoj zabiti i čekaj smiraj.

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:59 28.05.2016.

Hrvatski narod treba sprovest jednu temeljitu nacionalnu higijenu da se već jedanput očisti od ovih zlotvora, hrvatomrzaca i tzv kozmopolutana, biće mir u kući vjerujte mi.....

VL
Avatar freen
freen
00:00 28.05.2016.

taj čovjek nema pojma o čemu priča,nije mi jasno da to vjernicima priča i tko njega sluša,a gdje je sve ono što su pokrali u ovih 25god.o tem ne priča.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.