Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na mejašima

Velebno zdanje Mall of Split zapošljavat će 1500 osoba

'mall_nnn_unu_021211'
Foto: ''
1/3
02.12.2011.
u 21:40

Nova ulaganja - Tulipan grupa razvija još sedam projekata u Splitu, dragulju Dalmacije.

Na splitskim Mejašima niknut će velebni objekt, regionalni trgovački zabavni centar najnovije generacije Mall of Split, koji će posve promijeniti izgled te gradske četvrti za koju mnogi godinama naglašavaju da joj nedostaju urbana obilježja.

U petak je, naime, položen kamen temeljac za impozantno zdanje čija će prva faza, koja podrazumijeva trgovački centar, biti završena za oko 16 mjeseci, a vrata bi trebao otvoriti u proljeće 2013. godine.

Šest prometnica

Ovaj projekt jedna je od najvećih privatnih investicija u Hrvatskoj s izravno uloženim stranim kapitalom i spada u prvi brown-field projekt na području Splitsko-dalmatinske županije.

Mall of Split samo je jedan od osam projekata koji razvija tvrtka Tulipan grupa na istoj lokaciji. Uz trgovački centar planirana je gradnja poslovnog i rezidencijalnog tornja te niza rezidencijalnih objekata. Realizacija cjelokupnog projekta ima za cilj urbanizaciju i oživljavanje istočnog dijela Splita i stvaranje prve planirane urbane četvrti. Cijelo područje, ističu privatni investitori iz Tulipan grupe, prerast će u novu gradsku središnju zonu i stvoriti atraktivnu lokaciju koja će obogatiti ponudu grada podno Marjana. Sam trgovački dio centra, točnije njegova gradnja i opremanje vrijedni su oko 175 milijuna eura. Grad Split imat će velike koristi. Više od 42 milijuna kuna slit će se u gradski proračun iz komunalnog doprinosa.

Na svečanosti postavljanja kamena temeljca bio je i gradonačelnik Željko Kerum.

– Ako išta znam, znam držati lopatu – kazao je Kerum izrazito zadovoljan početkom gradnje velikog zdanja na Mejašima.

A nije propustio napomenuti kako je i Mall of Split dokaz da se on ne brine samo o svom interesu.

– Mnogi mi iz obitelji govore da sam budala što nisam zaštitio Joker. No, važno je da se ljudi zaposle, da poslove dobije građevinska operativa. Na ovom će projektu raditi oko tisuću ljudi, ovdje nema politike – rekao je gradonačelnik Kerum.

Uvjet Grada za Mall of Split bio je gradnja šest prometnica na Mejašima koje će, obećavaju investitori, i biti sagrađene. U objektu moderne arhitekture i funkcionalnog dizajna bit će više od 200 poslovnih prostora, a planirano je i više od 2300 parkirališnih mjesta. Sagradit će se 11 multiplex kina, disko, dječje igralište, brojni restorani, hipermarket...

U nas posluju pet godina

Broj iznajmljenih prostora bliži se polovici raspoloživih, a najavljeno je da će biti zastupljeni i neki brendovi kojih dosad nije bilo u Hrvatskoj.

– Pomoć i suradnja glavne su značajke vezane uz ovaj projekt. Došli smo u ovaj dio svijeta prije pet godina i osnovali grupaciju Tulipan. Dugo je trebalo da preuzmemo zemljište, oko 150 vlasnika – kazao je Jürgen Steinke, član uprave Tulipan grupe.

Za konceptualizaciju je bila potrebna pomoć društva iz Njemačke, a za izvođača su izabrali Stipić grupu po načelu "ključ u ruke". Prema riječima Jürgena Steinkea, budućnost je opušteni način kupnje, a centar Mall of Split bit će u središtu, spona Dioklecijanove palače i Salone. Mejaši će postati novo središte Splita, novi centar zabave, stanovanja, novih radnih mjesta... A duh Mediterana u centar će unijeti lokalni obrtnici i trgovci. Na gradnji objekta idućih 16 mjeseci bit će svakodnevno zaposleno više od 500 ljudi. Za 500 dana sagradit će 180.000 četvornih metara. U centru će raditi više od 1500 osoba.

 

Komentara 27

NE
neverane
22:47 02.12.2011.

Znači isto toliko radnih mjesta će istovremeno biti i zatvoreno.Prelijevanje iz šupljeg u prazno.

UT
utatica
23:10 02.12.2011.

ajme kad će se nešto tamo počet proizvodit, npr. usoljena riba, smokve u medu, čaj od maslinovog lišća, kamene posude za vijeće,........

DU
Deleted user
21:54 02.12.2011.

Velebno zdanje Mall of Split -------------------------------------------- Mall of Split , a ovamo izmisljaju \"hrvatske\" rijeci samo da bi, kao, bio razliciti od srpskog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije